Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restoran Dalmata, Krapanj

Manje filozofije, više dobre hrane

Dusko Jaramaz/PIXSELL
19.07.2021.
u 09:12

Nije ovaj restoran glamurozan ni luksuzan, ali hrana je božanska

Ovaj restoran s iskonskom dalmatinskom pričom osnovao je Davor Mrvić prije 18 godina u obnovljenoj dalmatinskoj kući staroj gotovo četiri stoljeća. Gotovo da i nema Šibenčanina koji ne zna za Mrvićevu Dalmatu u kojoj se pretresaju baš sve otočke i gradske ćakule.

Ambijent je iznimno domaćinski, stoga ako Brodaricu i Šibenik želite doživjeti u punom smislu riječi, dolaskom kod Mrvića bit ćete na dobitku. Restoran je poznat uglavnom po ribljim specijalitetima, s tim da su zaštitni znak bijeli i crni rižoti spremljeni prema tradicionalnoj i čuvanoj recepturi. No ovdje se mogu probati i školjke, tjestenina s plodovima mora, gregade, riblje juhe, riba sa žara, hobotnica na salatu...

Nije ovaj restoran glamurozan ni luksuzan, ali hrana je božanska.

– Mi vam ne patimo od velikih priča, nego spremamo spizu kakvu su spremale naše bake. Naš je recept – što manje filozofije, a što više dobre hrane – priča nam Mrvić koji svakog jutra od lokalnih ribara nabavlja namirnice, a od susjeda voće i povrće.

Fotoreporter i ja okrijepili smo se s morskim rižotom i čašom bijelog vina. Cijena rižota je 80 kuna tako da s pićem po glavi možete proći i do 100 kuna, a sjedit ćete na krapanjskoj rivi i iskonski osjetiti Dalmaciju. 


IZBOR I KVALITETA JELA (DO MAKS. 50 BODOVA) 50

IZBOR I PONUDA PIĆA (DO MAKS. 15 BODOVA) 13

POSLUGA I LJUBAZNOST (DO MAKS. 10 BODOVA) 10

DOJMOVI I PROSTOR (DO MAKS. 20 BODOVA) 20

UKUPNOST PONUDE (DO MAKS. 5 BODOVA) 4

UKUPNO: 97

Komentara 1

Avatar EtTore
EtTore
15:57 20.07.2021.

bolje cijene!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije