Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakove zvjezdice

Ma, riba i lignje ovdje su hit! A čudili su nam se što otvaramo konobu u Zaprešiću

Zaprešić
Foto: Srđan Hebar
1/8
23.05.2019.
u 17:00

Konoba Bonaca, Pavla Lončara 71, Zaprešić

U Zaprešiću, osim savskog "trajekta" i prometnih znakova koji upućuju na trajektni promet, odnedavno radi i - konoba!

- Susjedi su bili u čudu kad smo otvarali konobu. Jer, nije je prije bilo u gradu, a prva je tek u Zagrebu... No, riba je svježa, stiže nam više puta tjedno iz Zadra, i gosti uživaju u delicijama iz mora, čak i tu ispred kuće u Zaprešiću - priča konobar Tomislav Lukšić (27).

Zaprešić
1/8

Ambijent je lijep, hrana solidna, cijene pristupačne. Najvažnije, hrana je posve drukčija od uobičajene u ovom dijelu zemlje. Gulaš od hobotnice - 59 kuna. Srdela iz krušne peći - 48 kuna. Rade i domaću pašticadu... 

- Gosti su nam bili i dečki iz Hrvatske ratne mornarice, njihova klapa. Pjevali su tu u Zaprešiću, pa došli na riblju večeru. Bili su tu i iz klape Intrade. Ma riba i lignje ovdje su hit... - kažu u restoranu.

A kuhari, jesu li Dalmatinci?

- Ne, domaći su dečki Vedran, Luka i Denis. Ali, kuhaju kao da su cijeli život na jugu - vele u konobi.

U jedinom ribljem restoranu u gradu, i to nedaleko od Zagreba, jede se vrlo dobro. Ugodno mjesto za one iz metropole koji žele otići na izlet i usput nešto pojesti za pristupačan iznos. Eto, tuna sa žara (78 kn), povrće (25 kn) i torta od malina (25 kn) - sve za 128 kuna. Ručak za jednu osobu...

Konoba Bonaca, Pavla Lončara 71, Zaprešić

Ocjena: 4 zvjezdice

IZBOR I KVALITETA JELA  (do 50 bodova): 46 bodova 

IZBOR I PONUDA PIĆA  (do 15 bodova): 13 bodova 

POSLUGA I LJUBAZNOST  (do 10 bodova): 9 bodova 

DOJMOVI I PROSTOR (do 20 bodova): 18 bodova 

UKUPNOST PONUDE (do 5 bodova): 4 boda  

ukupno 90 bodova

80-87 bodova: 3 zvjezdice

88-94 boda: 4 zvjezdice

više od 95 bodova: velika zvjezdica

Komentara 6

SA
samoborka
20:50 23.05.2019.

Pohvala svakom restoranu koji u ponudi Nema cevape! A inace,Zapresic ima nekoliko dobrih restorana (cijela ta strana; Zapresic,Bistra,Zagorje) se jako dobro gastronomski razvija zadnjih godina za razliku od Samobora i okolice koji zive na staroj slavi. Pohvala i doticnom restoranu iz clanka.

SP
Sporti76
20:55 23.05.2019.

Odličan restoran, nikakvih primjedbi do sada. Parking uvijek pun, sa stražnje strane restorana napravili su parking za dodatnih 20-ak automobila ali nije najbolje vidljiv s glavne ceste

ZA
Zapresictkon
20:07 04.07.2020.

Odlična jela, posluga dobra, cijene ok

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije