Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BISTRO RUMORE

Luci i Leo iz Napulja peku pravu talijansku pizzu

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/2
20.07.2020.
u 20:50

Pistacchio&Rumora by Rumore stoji 75 kuna, a na njoj su, redom - pesto od pistacije, prvola, mortadela IGP Bologna, maslinovo ulje, svjež bosiljak i pistacije.

Luciano Padulano i Leonardo Cartuccio su pizza-majstori. Talijani iz Napulja. U Labin su došli kako bi domaće naučili raditi pravu pizzu.

- Dva smo mjeseca učili. Ispekli smo, ovako od oka, 800 pizza na kojima smo vježbali. I još učimo! Vele da treba dvije godine da se postigne savršenstvo - kaže Josip Gobo (41) koji je sa suprugom Gabrijelom otvorio bistro Rumore na šetalištu San Marco s kojeg pogled puca na obližnji Rabac.

- Tijesto leži 30 sati, a ima minimalno kvasca. Peče se na temperaturi između 430 i 470 stupnjeva od 60 do 90 sekundi.
Pizze koje rade s Talijanima su sjajne. Gurmanske. Pistacchio&Rumora by Rumore stoji 75 kuna, a na njoj su, redom - pesto od pistacije, prvola, mortadela IGP Bologna, maslinovo ulje, svjež bosiljak i pistacije. Okus nevjerojatan, izgleda kao pizza, no okusi su sasvim drugog, puno profinjenijeg jela.

Pizza Maestro Santucci, ima San Marzano umak od rajčice, bufalu, origano, breasolu (goveđi pršut), rukolu, maslinovo ulje i listiće grana padana. Toči se belgijsko samostansko pivo Grimbergen. Vidi se trud, pokušavaju od pizze napraviti savršenstvo. Vrijedi probati. Večera za dvoje - 180 kuna.

Izbor i kvaliteta jela  (do 50 bodova) 45
Izbor i ponuda pića  (do 15 bodova) 14
Posluga i ljubaznost  (do 10 bodova) 10
Dojmovi i prostor (do 20 bodova) 18
Ukupnost ponude (do 5 bodova): 4
Ukupno 91

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije