Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ima puno prednosti

Krivo ste koristili jastuk: Stručnjak za spavanje tvrdi da trebate napraviti jednu promjenu!

Shutterstock
08.06.2023.
u 16:10

Dok spavate, mišići na leđima počinju se opuštati i s vremenom zacjeljivati, stoga je nevjerojatno važno razmišljati o svom držanju

Poprilično puno vremena provedemo spavajući, pa je uz toliko vremena provedenog u krevetu vrlo važno odabrati najbolji položaj za spavanje. Ispostavilo se da ako ste koristili jastuk samo za odmor glave dok ste drijemali, to ste činili pogrešno. Stručnjak za spavanje poručio je da pokušate koristiti dodatni jastuk između nogu, što može ponuditi čitav niz drugih prednosti, piše Mirror.

Prema stručnjacima za spavanje u Happy Bedsu, spavanje s jastukom između nogu može smanjiti bolove u leđima, spriječiti grčeve mišića, poboljšati cirkulaciju krvi i više toga. Dok spavate, mišići na leđima počinju se opuštati i s vremenom zacjeljivati, stoga je nevjerojatno važno razmišljati o svom držanju. Budući da 23% svjetske populacije pati od kroničnih bolova u leđima, koji mogu otežati spavanje, promjena ove jedne stvari mogla bi uvelike pomoći.

VEZANI ČLANCI: 

Rex Isap, stručnjak za spavanje i izvršni direktor tvrtke Happy Beds, objašnjava da "čim legnemo u krevet, zauzimamo željeni položaj za spavanje bez puno razmišljanja o tome; ne shvaćamo da nam ono što smatramo udobnim zapravo smeta više štete nego koristi". Dodao je: "Neusklađenost tijekom spavanja veliki je problem koji utječe na naše tijelo opterećujući kralježnicu. Svaki dan koristimo jastuke kako bismo na njima odmarali glavu dok spavamo, ali trebali bismo ih koristiti više jer imaju nekoliko drugih prednosti za naš san. Stavljanje jastuka između nogu ili koljena može pospješiti bolje držanje i omogućiti mirniji noćni san, podržavajući mišiće i poravnanje vašeg tijela."

Također ublažava pritisak na donji dio leđa i bokove te smanjuje napetost mišića, što može pomoći onima koji često pate od boli dok pokušavaju zaspati. Spavanje s jastukom između leđa daje vam "ravni" položaj za spavanje, što također pomaže probavi i održava vašu kralježnicu u ravnini s vratom. Za one koji se bore s hrkanjem, isplati se isprobati ovaj trik jer vam to može pomoći otvoriti dišne ​​putove. Ako ste se ikada probudili s trncima u nogama, grčevima ili trncima oko nožnih prstiju, velika je vjerojatnost da je to možda zbog loše cirkulacije. To može biti uzrokovano pritiskom na šuplju venu (glavnu venu koja prenosi krv u vaše srce i natrag). Postavljanje jastuka između nogu moglo bi olakšati protok krvi.

Spavanje s jastukom između nogu također je idealno za trudnice, koje bi mogle imati problema s udobnošću. Rex je rekao: "Za trudnice, ovo je sjajan način da se tijekom noći udobnije smjeste i omoguće manje nemiran san tijekom tog razdoblja."

Spavate li u čarapama? Stručnjak tvrdi da biste trebali!

Ključne riječi

Komentara 1

PE
Penkalar
19:26 08.06.2023.

Nismo krivo koristili jastuk, vec pogresno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije