Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispovijest

Kada mi je suprug priznao da je gay, osjetila sam veliko olakšanje

shutterstock
15.02.2020.
u 18:50

Što mislite kako bi se osjećali da vam suprug gaže da je gay? Ljuto, šokirano ili bi vam se slomilo srce? Alana Kirk iskusila je kakav je to osjećaj te svoju priču podijelila s drugima.

"Pomalo začuđujuće, ali moj prvi osjećaj bilo je olakšanje, ali ono je trajalo samo otprilike 23 sekunde, a zatim su ga zamijenile neke crne i mračne misli", rekla je Alana za Daily Mail. "U tih nekoliko sekundi, svaki trenutak sumnje u sebe, svaka uvreda mog samopoštovanja, svaka neprospavana noć zbog zbunjenosti i očaja te svaki osjećaj koji sam potiskivala tijekom trinaest godina našeg braka napokon su olakšali i ponovno sam mogla disati."

Pogledajte priču Ive i Mladena koji su se borili za udomiteljstvo:

Bilo je to olakšanje kada je shvatila da nije luda i da je voljena. To se dogodilo prije pet godina, ali mjesecima, čak i godinama se osjećala da se muči s disanjem. Kada sad promatra svoj brak, shvaća da je seksualnost njenog supruga utjecala na nju i prije nego što je saznala istinu. Istinu je saznala u svojim četrdesetima kada su njihove djevojčice imala četiri, šest i sedam godina.
Upoznali su se u dvadesetima dok su putovali Azijom, a brzo su se zaljubili, strastveno i iskreno. Brzo su započeli ozbiljnu vezu, nakon nekoliko tjedana već su živjeli zajedno, unutar godine dana bili su zaručeni i nekoliko mjeseci kasnije vjenčani.

Sve joj se činilo normalno, kako emotivno tako i seksualno, a svoju udaljenost pripisivala je njihovim ubrzanim i stresnim životima. No duboko u sebi je osjećala da nešto nije u redu, a svaki put kad bi ga pitala, sve bi negirao i odbacio, dok se ona nije počela osjećati ludo i očajno.
"Počela sam sumnjati u sebe, u svoje osjećaje i u svoje instinkte. Moj bivši suprug jako je prijateljski nastrojena pa kada sam pričala o svojim osjećajima drugim ljudima, jednostavno me nisu mogli razumjeti. Zadnje tri godine bile su najteže, bio je depresivan zbog smrti kolege, u stresu zbog posla i naš seksualni život i intima su patili."

Pogledajte kakva razmišljanja imaju mladi u Hrvatskoj:

Svi znakovi upućivali su na aferu, ali ona nije mogla vjerovati da bi ju prevario. Nakon nekoliko vikenda koje nije bio doma, više nije mogla izdržati i upitala ga je: "Jesi li ti gay?" On je pao na pod, kimnuo glavom i tu su došle njene 23 sekunde olakšanja.
"Zatim sam pala u šok, ali sve sam to potisnula i brinula se za njega i njegove osjećaje. Idućih dana samo smo pričali i plakali, a on je priznao da se već duže ovako osjeća i da je pred kraj našeg braka viđao nekoliko muškaraca."

Nisu htjeli da djeca znaju pa su samo ukratko objasnili da se rastaju, a zatim su morali reći i prijateljima i obitelji. Nakon šest tjedana preselio se iz njihove kuće, ali Alanu je mučilo pitanje je li ona znala istinu. Zna da ju nikad nije htio povrijediti i da ju je volio i poštovao, ali ona je morala potisnuti svoju ljutnju i bol te podržati svog bivšeg muža u njegovom novom životu.

"Pet godina kasnije sretnija san nego što sam ikad bila. Moja karijera napreduje, a naša djeca imaju dva roditelja puna ljubavi. Moj bivši suprug bio je izuzetno hrabar što je 'izašao', ali i ja sam bila hrabra jer sam ga podržala i poštovala. Nadam se da će društvo postati još tolerantnije pa osobe, kao moj bivši suprug, neće morati živjeti u laži."

Kumice s Trešnjevačkog placa podijelile su svoje savjete za vječnu ljubav:

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar Ka_poel
Ka_poel
19:21 15.02.2020.

Pa ne žive oni u laži zbog nas. Prijetvorni su jer bi htjeli sve iz oba svijeta, i jer se osjećaju manje muškarcima, što je i logično i na njihovu žalost točno. Biologija je sve podredila produžetku vrste i svako odstupanje od tog je anomalija i nije prirodno.

SE
senna
22:05 15.02.2020.

Homoseksualnost je tesko psihicko oboljenje.

Avatar gmail
gmail
23:54 15.02.2020.

propaganda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije