Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Organizacija

Itekako je važno kako ćete rasporediti namirnice po hladnjaku

Hladnjak
Getty Images
30.01.2019.
u 23:08

Na police u sredini, ako ste sretnici koji imate čak dvije, pohranite mlijeko, jaja, skuhane ostatke ručka ili večere, voće i orašaste plodove. Na tom dijelu hladnjaka temperatura je najstabilnija i ima najmanje vlage.

Jaja pohranjujete u vratima hladnjaka? Iako je proizvođač upravo u vratima najčešće i predvidio prostor za odlaganje jaja, trebali bismo to izbjegavati. 

Stručnjaci savjetuju koje namirnice bismo trebali držati u kojem dijelu hladnjaka i zašto. Nije samo do toga da izgleda uredno, čini se kako postoje itekako opravdani razlozi da već danas napravite preraspodjelu svojih namirnica. 

Na gornjoj polici hladnjaka trebali biste držati zapakirane namirnice, lubenicu, grožđe, suhomesnate proizvode i sl... Imajte na umu da je to drugo najhladnije mjesto u hladnjaku, piše TOI. 

Na police u sredini, ako ste sretnici koji imate čak dvije, pohranite mlijeko, jaja, skuhane ostatke ručka ili večere, voće i orašaste plodove. Na tom dijelu hladnjaka temperatura je najstabilnija i ima najmanje vlage. 

Na dnu hladnjaka je najhladnije, ali ima i najviše vlage, stoga taj dio rezervirajte za povrće, salatu i namirnice kojima vlaga dobro dođe da ostanu dulje svježe. 

U vratima hladnjaka, a to je najtopliji dio, čuvajte maslac, mekane sireve na vrhu, a pića u donjem dijelu vrata. 

Pogledajte i video Reakcija djevojčice kada ugleda oca bez brade

 

Komentara 1

Avatar -zztop-
-zztop-
10:19 30.01.2019.

Zašto onda jaja u trgovinama nisu u hladnjaku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije