Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pitajte večernjak!

Imate li predstavnika stanara, neka radi posao za koji ga plaćate

radijator
Arhiva Večernjeg lista
25.03.2011.
u 11:39

Živi na četvrtom katu, njezina je zgrada – koja inače ima šesnaest katova – priključena na gradsku toplanu, a na prva četiri kata radijatori su posve hladni

Čitateljica Nina iz Zagreba ima problem s grijanjem u svom stanu. Živi na četvrtom katu, njezina je zgrada – koja inače ima šesnaest katova – priključena na gradsku toplanu, a na prva četiri kata radijatori su posve hladni. Istodobno se na 16. katu njihovi susjedi kuhaju od vrućine, a računi za grijanje enormno su visoki – oko 500 kuna na mjesec. Njezin je trošak dvostruk jer se dodatno grije na struju. Zanima je mora li platiti račune za grijanje te kako ovom problemu stati na kraj. Zvala je Toplanu, no rekli su joj da su stanari inertni. To ne smatra zadovoljavajućim odgovorom.

Odgovor: Toplana isporučuje energiju prema ugovoru koji je potpisala sa stanarima i svoj je dio posla obavila te očekuje da računi budu plaćeni, objašnjava Tomislav Lončar iz Hrvatske udruge za zaštitu potrošača. Računi su ispostavljeni i treba ih platiti, no ne treba stati na tome nego se treba pokrenuti – ma koliko stanari zgrade bili inertni – te tražiti od predstavnika stanara da s upraviteljem zgrade riješe problem ma kakav on bio, bila riječ o zračnom čepu u cijevima ili nešto više. Zato se plaća pričuva, predstavnik pa i upravitelj. Trpjeti, plaćati dodatno grijanje i žaliti se sasvim sigurno nije rješenje.

Komentara 9

VI
Vito
08:02 05.02.2014.

Zato se plaća pričuva, predstavnik pa i upravitelj. ________________ LAŽE Tomislav Lončar iz Hrvatske udruge za zaštitu potrošača _______________ Plaćati moramo pričuvu i upravitelja ____________ NE MORAMO PLAĆATI predstavnika _______________ Svi koji plaćaju predstavnika sami su si krivi za too _______________ Potpisali su takvo odobrenje i na osnovu tog odobrenja predstavnik dobiva novce iz pričuve _________________ Isto tako možete prekinuti takvo odobrenje i predstavnik više neće dobivati novce izpričuve. _____________ Nitko vas ne može prisiliti plaćati predstavnika _________ To je čisti dragovoljni i neobvezujući poklon novca iz pričuve jednoj osobi "od povjerenja" ____________ Nije zakonska obveza

Avatar fredi
fredi
13:29 25.03.2011.

Ako gospođa ima predstavnika stanara kakvog ima Hanamanova 11, tada preko njega neće ništa riješiti. Niti saziva sastanke stanara, niti nas izvještava o svom radu i načinu utroška novca. A još ga manje brine što na toj adresi žive i oni koji nisu prijavljeni pa nisu uključeni u broj stanara na temelju kojih ostali plaćaju vodu i dr. Baš bih volio znati tko će se pozabaviti ovim i sličnim problemima! Hvala.

VI
Vito
08:07 05.02.2014.

Radijatori se moraj odrzračivati kako bi voda ili para imala slobodan prolaz ____________ Na žalost, arhiva "večernjeg lista" očito nema sliku na kojoj se može vidjeti gdje se radijator odzračuje _____________ Za to vam je potreban šrafnciger ili ključić s kvadratnim utorom, malo dobre volje i toplina je u radijatoru za najduže dvadesetak sekundi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije