Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restoran Kneginečka hiža

Hrskavi pileći zabatak s trgancima i vege njoki uz vatru iz kamina

Turistička patrola Kneginec
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
20.04.2022.
u 18:40

Kneginečka hiža nalazi se uz državnu cestu između Varaždina i Varaždinskih Toplica, sedam kilometara od Varaždina, sjedišta županije

Malo je općina u Hrvatskoj koje imaju nekoliko odličnih restorana u krugu od nekoliko kilometara. Ima ih Gornji Kneginec, gdje gosti mogu birati između Zlatnih gorica, La’Gusa i Kneginečke hiže te nekoliko pizzerija.

Kneginečka hiža nalazi se uz državnu cestu između Varaždina i Varaždinskih Toplica, sedam kilometara od Varaždina, sjedišta županije. Izgrađena je od drvenog materijala, uglavnom trupaca, s terasom kojoj hladovinu osigurava gotovo pola metra debeli soj trstike kakva se nekad koristila, s boltanim podrumom starijim od 110 godina...

Za našeg posjeta padala je kiša pa smo se smjestili u prostoriji koju je grijala vatra iz kamina. Na katu je još jedna dvorana i manja prostorija u kojoj je uređen dječji kutak s igračkama. Interijer je pun starinskog namještaja, poput drvenih ormara i kožnih fotelja s drvenim okvirima. Meni je bogat, a iz njega izdvajamo Kneginečku platu na kojoj se poslužuje kneginečki zabatak, viteški lungić, vratina sa žara, povrće, krumpir na seljački i kroketi. Cijena je 190 kuna.

Viteški lungić, svinjski file punjen dimljenom slaninom, sirom i gljivama s polama krumpira kao prilogom može se pojesti za 89 kuna, hrskavi pileći zabatak s trgancima za 70, a vege njoki za 54. Imaju i burgere za 65 do 195 kuna, a od jela s piletinom imaju i Đurekov pileći tanjur za 75 kuna.

Nude i juhe (ručak bez juhe je doručak, vele), predjela i deserte, među kojima su i zlevka, štrudle i štrukli. Preko tjedna imaju gablece po cijenama od 35 do 39 kuna. Vinski gulaš, primjerice, serviraju u malim metalnim kotlićima. Koketiraju i s bavarskom kuhinjom pitajući se jesu li pečena svinjska koljenica i pečena rebarca zagorska ili bavarska tradicija?

– Nama se čine kao sjajan spoj dvije toliko različite, ali i toliko slične kuhinje – kažu. Osoblje je vrlo ljubazno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?