Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
a u konačnici je i najskuplje

Frizerka upozorila: 'Nemojte same kod kuće 'blajhati' kosu, možete je potpuno uništiti!'

Tik Tok
08.09.2022.
u 14:30

Nakon što je pogledala video jedne žene koja pokazuje svoju kosu uništenu od prejakog sredstva za posvjetljivanje, frizerka je online podijelila savjet kako i drugi ne bi radili istu pogrešku

Neke su usluge frizerskih salona za mnoge preskupe, pa se nerijetko odluče na DIY bojanje kose, odnosno blajhanje kod kuće, što može, naravno, ispasti i dobro, ali se može i pretvoriti u pravu katastrofu. Zato je frizerka Ghanima Abdullah na svom TikToku žene upozorila da kosu nikada ne posvjetljuju same, osim naravno ako su stručne i dobro znaju što rade. Na video s upozorenjem ju je, kaže Abdullah, navela jedna nedavna TikTok objava u kojoj žena pokazuje kako joj je zbog prejake kemikalije izbjeljivača kosa pune dvije godine ispadala u pramenovima, piše Mirror

Ove namirnice pospješuju rast kose. Uvrstite ih u svoj jelovnik!

1/11

Pod korisničkim imenom @amiegx objavila je video u kojem kaže kako je, zbog prevelike cijene u salonu, odlučila 'uzeti stvari u svoje ruke' i kosu sama  posvijetliti kod kuće, a da je tu odluku brzo požalila pokazuje kasnija fotografija njenih beživotnih otpalih pramenova...  U komentarima je žena istaknula i da se sama 'blajhala' prije skoro dvije godine, a kosa joj se od tad malo oporavila, ali je i dalje dug put do potpuno zdravih vlasi.

Video je zgrozio njene TikTok pratiteljice koje su joj uglavnom odgovarale s komentarima podrške; a neke su i podijelile vlastita, slična iskustva. 

- I meni se to dogodilo i trebalo mi je dosta vremena, ali kosa mi je sad napokon potpuno zdrava - napisala je jedna.

- Meni također i kosa mi se jedva oporavila; čak i sada nakon nekoliko godina još povremeno jako otpada -ispričala je druga. 

@aimegx WARNING DO NOT OVER BLEACH 🥺 exactly two years ago this happened to me. #bleach #healthyhairjourney #hairtips #boxdye #overdyedhair #hair #hairstyle #fyp #foryoupage #foryou #healthyhair #hairproducts #savedhair #blonde #blondehair #platinumhair #damgedhair #brokenhair #hairbreakage #broken #hairoil #haircut #hairtransformation ♬ som original - speedsongswr • Amigos

- Izbjeljivanje kose kod kuće nije dobra ideja jer boja najčešće neće biti ujednačena pa se to treba prepustiti profesionalcima. A nakon što se izbijeli, kosa je toliko oslabljena da je ne smijete odmah ponovno tretirati s kemikalijama, pa ćete neko vrijeme biti neravnomjerno posvijetljena - rekla je.

Također, kaže, za izbjeljivanje se koriste neke od najjačih kemikalija zbog čega će profesionalni frizer prije procesa svakom klijentu razmotriti stanje njegove kose te će, ako smatra da je potrebno, za neke 'smiješati' ublaženu formulu, kako izbjeljivač ne bi 'spalio' vlasi; a to je ne možete sami doma napraviti...

Dodala je i da su proizvodi za izbjeljivanje za kućnu upotrebu obično dosta jači od onih u salonu jer proizvođači žele biti sigurni da će djelovati i na 'najgrubljim' i najdebljim vlasima.

- Većina korekcija koje radimo u salonu rezultat su upravo samostalnog posvjetljivanja kose kod kuće, jer mnoge žene misle da će tako uštedjeti; premda ih 'uradi sam' metoda u konačnici zapravo najviše košta - zaključila je frizerka.

 Što jesti za život bez boli i upala? Stručnjaci otkrivaju koje namirnice uključiti u prehranu:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije