Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
elegancija prošlog stoljeća

Evo kako napraviti romantičnu punđu za svečani doček

kako napraviti punđu
Foto: Nikola Zoko
1/6
31.12.2014.
u 09:30

Ispratite staru 2014 u lijepoj haljini i s romantičnom punđom koja će vam omogućiti ples i dobru zabavu do ranih jutarnjih sati, ali i dati sigurnost da je frizura postojana i jednaka kao onda kad ste stigle na tulum

Bliže nam se blagdani, ulazak u 2015 godinu!

Jeste li pripremili sve darove, isplanirali koje ćete kolače ispeći? A što ćete odjenuti na Silvestrovo? Kakvu frizuru napraviti? Ispratite staru 2014 u lijepoj haljini i s romantičnom punđom koja će vam omogućiti ples i dobru zabavu do ranih jutarnjih sati, ali i dati sigurnost da je frizura postojana i jednaka kao onda kad ste stigle na tulum.

Za izradu ovog tutorijala u pomoć su nam priskočili u Subrina professional akademiji u kojoj su polaznici učilišta Profokus zajedno sa svojom mentoricom Krešimirom Roviščanec korak po korak pokazali kako napraviti ovu popularnu frizuru!

Operite kosu i dobro je osušite i lijepo počešljajte. Za izradu ove frizure najbolje je da je kosa srednje dugačka i da su šiške duge. Podijelite kosu na cjeline pa donji dio kose podignite prema vrhu glave ostavljajući duljinu slobodnom. Nju ćete u sljedećoj fazi koristiti za stvaranje "pužića". Ne zaboravite lak za kosu koji će na najbolji način učvrstiti kosu. Isto tako prilikom razdvajanja ostavite odvojene pramenove koje ćete poslije koristiti kako biste naglasili profil.

Duljinu kose, koju ste samo prebacili prilikom podizanja počnite oblikovati u deblje "pužiće" povezujući ih na kraju u jednu cjelinu. Ovaj detalj na frizuri će lijepo izgledati ako nosite pramenove.

Foto: Nikola Zoko

Foto: Nikola Zoko

Povežite sve dijelove kose u punđu koju ćete "rolati" okomito na oblik glave. Pazite da je kosa dobro fiksirana kako bi frizura izdržala sve faze zabave. Sad je na red došao dio kose kojeg ste ostavili kako biste naglasili profil. Dodatno ga nadignite "tapiranjem" i povežite s ostatkom kose!

Foto: Nikola Zoko

Foto: Nikola Zoko

Frizura je na pola gotova pa je vrijeme za povezivanje šiški i ostatka kose. Počešljajte ih na stranu kako biste prekrili polovinu lica i povežite s ostatkom punđe. Kad ste to napravili, fiksirajte šiške lakom za kosu. Ostatak kose koji ste prebacili preko punđe pripremite za završnu fazu frizure.

Foto: Nikola Zoko

Foto: Nikola Zoko

I na kraju napravite romantičnu punđu kakvu su nosile dive 60-ih godina prošlog stoljeća. Kosu povežite u stiliziran pužić naglašavajući njezin volumen.

Foto: Nikola Zoko

Foto: Nikola Zoko

Važno je da uvijanje bude uredno i da ostatak sitne kose "zalijepite" lakom za kosu. Ovakva frizura zahtijeva i dodatne ukrase. Ne volite li naušnice, ukrasite punđu slatkom tijarom poput ove na slici.

Foto: Nikola Zoko

Što odjenuti? Jednostavnu haljinu koja asocira na 60-e, naglašavajući glam look detaljima poput šljokičastih štikli i male pismo-torbice. Idete li na party, zaogrnite se krznenim kaputićem! I, naravno, na Silvestrovo ne zaboravite crveno rublje!

>>VIDEO - Pletenica u varijanti za večernji izlazak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije