Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Došlo je tvojih pet minuta, iskoristi ih pametno!

Mentalna higijena
Foto: Go2Digital
1/5
25.01.2024.
u 11:27

Dobre navike za sretnije misli

Znaš li što sve možeš napraviti u pet minuta?

Oprati zube! (I ostanu ti još dvije.)

Ispeći jaja. Na oko ili kajganu.

Pojesti jaja koja si upravo pripremio.
Napisati haiku!
Napisati još jedan haiku jer s prvim nisi zadovoljan.
Spasiti svijet! Dobro, možda samo u filmovima.

Razne aktivnosti stanu u pet minuta. Ali, ono najvažnije što možeš napraviti za sebe u tih 300 sekundi svakoga dana je uzeti ih za sebe. Tako je, to je tvojih pet minuta! Ne daj ih nikome! Stani i razmisli o svojim osjećajima i mislima. Pusti ih da odrade svoje. Nasmij se, isplači, potapšaj samog sebe po ramenu i kreni dalje. Ne brini, sve će biti u redu.

Mnogi od nas počeli su novu godinu donošenjem odluka koje će pozitivno utjecati na našu dobrobit, poput uvođenja zdravije prehrane ili svakodnevnog bavljenja tjelovježbom. Kao što postavljamo ciljeve za poboljšanje fizičkog zdravlja, tako bismo trebali pažljivo planirati i održavati mentalnu higijenu, imajući na umu da je briga o vlastitim osjećajima ključna komponenta sretnog i zdravog života.

Foto: Go2Digital

Petominutno pravilo samo je dio dobrih navika koje nam pomažu pri održavanju mentalne higijene. Zašto je ona važna? Zato što mentalna, isto kao i tjelesna higijena, pomaže da ostanemo zdravi. Nažalost, prečesto zanemarujemo svoje emocije i ne rješavamo se negativnih osjećaja.

Iz tog razloga je pokrenuta platforma Mentalna higijena, projekt Wiener osiguranja VIG nastao u suradnji s Hrabrim telefonom, uz partnerstvo digitalne agencije iProspect, kreativne agencije Señor te agencije za digitalno oglašavanje Go2Digital. Glavni fokus projekta je pružanje znanja i pomoći u području mentalnog zdravlja djeci i mladima kojima je potrebna podrška i razumijevanje. Mentalna higijena promovira važnost stjecanja i održavanja brige o sebi te donosi korisne sadržaje stručnjaka Hrabrog telefona na temu mentalnog zdravlja. Čekaju te savjeti koji će ti pomoći izraziti osjećaje, prepoznati da ti je potrebna podrška i naučiti te pružati pomoć drugima. Kad si već tamo, ispuni i upitnik o mentalnoj higijeni. Ne samo da ćeš naučiti puno o mentalnom zdravlju, već će tvoji anonimni odgovori pomoći stručnjacima da identificiraju glavne probleme i pokušaju ih riješiti. Zahvaljujući agenciji Go2Digital, upitniku možeš pristupiti i putem digitalnih panela postavljenih diljem Hrvatske.

Foto: Go2Digital

Zbog kampanja poput ovih volimo svoj posao. Udružili smo snage na ovom projektu kako bismo djeci, mladima i roditeljima prenijeli poruku o važnosti mentalnog zdravlja i mentalne higijene. To je vrlo bitna poruka i potrudili smo se da ona uistinu stigne do što većeg broja ljudi. Trenutno imamo više od 35,000 aktivacija i preko 25,000 ispunjenih upitnika. Vjerujemo da će se do kraja kampanje te brojke udvostručiti“, rekao je rekao je Dean Udatny, direktor marketinga tvrtke Go2Digital.

Sigurno si već čuo da je sreća veća kada ju podijeliš s drugima. S problemima je baš suprotno. Kad se nekome povjeriš i podijeliš brige, one postane manje i lakše se s njima nositi. Dakle, moglo bi se reći da je zlatno pravilo dijeliti osjećaje – radilo se o sreći ili o tuzi, dijeljenje pomaže! Ako ih nemaš s kime podijeliti, uvijek se možeš javiti Hrabrom telefonu. Reci im što te muči i zatraži pomoć ako ti je potrebna. Vjeruj nam, to je najhrabrija stvar koju ćeš ikada učiniti.

S problemima je baš suprotno. Kada se nekome povjeriš i izjadaš, oni postanu manji, ponekad čak i nestanu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije