Naslovnica Lifestyle Turistička patrola

Domaća hrana u romantičnom okružju

Ovaj restoran nalazi se u vrtu stare, kamene obiteljske kuće, s božanstvenim pogledom na Trogir, rivu i kulu Kamerlengo.
02. kolovoza 2019. u 23:13 2 komentara 192 prikaza
Foto: Miranda Cikotic/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/6

Lounge bar Garden na trogirskom je dijelu Čiova, tik uz marinu. U ambijentu uređenom poput dnevnog boravka, u zelenilu vrta ukrašenog kamenim skulpturama, opustit ćete se uz čašu dobro rashlađenog pića ili kvalitetan obrok po pristojnoj cijeni.

KONOBA TEREŽA Mama Ana je u kuhinji, brat Martin na roštilju, a ja sam – s gostima

Mi smo se odlučili za fuže s tartufima za 120 kuna i iz dnevne ponude za ragu od jadranskih liganja s domaćim njokima za 90 kuna.

– Povrće, meso, riba, sve je domaće. Otac mi je ribar, žena Slavonka pa nudimo i domaći kulen, pršut, kobasice... Nismo išli na suviše bogat jelovnik, ali to što nudimo kvalitetan je proizvod – kaže vlasnik Willim Halbarth.

Iz ribarske je obitelji i osobito pazi na kvalitetu ribe i morskih proizvoda. Dida mu je bio pionir podvodnog ribolova, a otac Frane Halbarth prvak Europe i višestruki prvak Jugoslavije u podvodnom ribolovu. Willim je, osim što je ugostitelj, i akademski kipar pa je vrt svog restorana koji se nalazi u vrtu stare, kamene obiteljske kuće, s božanstvenim pogledom na Trogir, rivu i kulu Kamerlengo, ukrasio vlastitim djelima. Time je dao osobni pečat i postigao poseban ugođaj.

 | Autor : Miranda Cikotic/Pixsell Foto: Miranda Cikotic/Pixsell

– Ovo je obiteljski posao, kao da smo svoj dnevni boravak otvorili gostima. Pečemo i svoj domaći kruh, a vino koje nudimo je super, nagrađivani pošip Milan, radi ga očev školski kolega – dodaje Halbarth.

Kako smo vozili, vino smo morali odbiti, ali smo zato kušali kruh u kojem je i crnilo od sipe. Vrlo je zanimljiva okusa.

 

Kik
Prolistajte novi KiK katalog i ne propustite super akcije!

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar EtTore
    EtTore:

    Kao i cijene!

  • YuBastards:

    To se trazi, i To je obalna, mediteranska ugostiteljska ponuda, a ne bosanski cevapi, kebabi, pljeskavice i kebabi i siptarski sladoledi! Moze netko nuditi i cevape,ali na njima ne moze biti zasnovana ugostiteljska ponuda, a definitivno je! Zato nam se ... prikaži još! turisti i svode na nizi srednji sloj s istoka Europe i Bosance koji dodju na jednodnevne izlete s punim gepecima hrane kupljenoj u BIH!