Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreni zdravo

Dijeta s jajima – kako izgubiti 6 kilograma u tjedan dana?

jaja
Foto: Shutterstock
1/7
29.05.2017.
u 12:47

Imajte na umu da, ako pržite jaja na ulju ili maslacu, dodajete oko 50 kalorija za svaku iskorištenu žličicu.

Jaja su jedna od onih namirnica koje redovito nalazimo na popisima hrane koja pomaže pri mršavljenju na zdrav način. Ona su hranjiva, zasitna i jednostavna za pripremu. Kažu da je dijetom s jajima moguće izgubiti i do 6 kilograma u jednom tjednu.

Imajte na umu da, ako pržite jaja na ulju ili maslacu, dodajete oko 50 kalorija za svaku iskorištenu žličicu. Zbog visokog proteinskog sadržaja, jaja su sama po sebi vrlo zasitna. Tako smanjuju vaš apetit i čine da manje jedete i mislite o jedenju. Osim toga, jaja sadrže sve esencijalne aminokiseline i to u pravim omjerima.

U najpopularnijoj inačici ove dijete na jelovniku se ne nalaze isključivo jaja, ali ona čine glavni izvor bjelančevina. Ona je u svojoj osnovi vrsta Atkinsonove dijete, odnosno ketogene dijete koja naglašava važnost ograničavanja unosa ugljikohidrata.

Kako izgleda jelovnik za ovu dijetu, pročitajte na portalu Kreni zdravo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije