Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
druga vremena

Današnji tinejdžeri nisu kao prije, evo što je drukčije...

Mladi
Thinkstock
21.09.2017.
u 09:05

Današnji tinejdžeri su "neki drugi klinci". Imaju mladost na svojoj strani, napredniji su u korištenju tehnologije...

Ali postoje još neke razlike u odnosu na generacije, primjerice,iz osamdesetih ili devedestih. Novije generacije adolescenata, posebice od 2010. godine, nisu skolne partijanju, opijanju, ranim seksualnim iskustvima, pokazalo je istraživanje. 

Pokazalo se i da se "šokiraju" kada dođe vrijeme da se osamostale, nađu posao i odu kuće. Rezultati su to istraživanja objavljenom u časopisu Child Development koje je analiziralo odgovore 8,3 milijuna ispitanika u dobi od 13 do 19 godina u proteklih 40 godina. 

Zaključak je da novije generacije tinejdžera rade mnogo manje aktivnosti "za odrasle" u odnosu na ranije generacije njihovih vršnjaka. 

"Današnji osamnaestogodišnjaci se ponašaju kao petnaestogodišnjaci ranijih generacija. Može se reći da su današnji tinejdžeri "djevice i djevci" koji ne znaju voziti", navodi se kao jedan od zaključaka. 

Današnji adolescenti sporije odrastaju i znatno više vremena provode na internetu. Dok je dobra stvar što sve kasnije ulaze u seksualne odnose, kasnije počinju piti i partijati, istovremeno, kasnije počinju preuzimati i odgovornosti koje su se očekivale od njihovih vršnjaka ranijih generacija, poput pronalska posla, učenja vožnje automobila, osamostaljenja i sl. 

Istraživanje je pokazalo da nema većih razlika u ponašanju novijih adolescanata u odnosu prema starijim generacijama kada je riječ o materijalnom statusu, spolu adolescenata i sl. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije