Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostanite fit

"Cool" načini za održavanje vlastite forme u kući ili stanu

glačanje, kućanski poslovi (1)
Goran Stanzl/PIXSELL
29.01.2013.
u 10:50

Ne budite lijeni i inertni jer bi vam se ljenčarenje brzo moglo obiti o glavu, a proljeće biste mogli dočekati s nekoliko kilograma viška...

Vani je hladno i nikako vam se ne da zabundati i izaći u šetnju. Ok, čekate lijepo vrijeme, međutim do tada se nemojte zapustiti priređujući si filmski maraton i zdjelu kokica s maslacem svake večeri. Evo što možete učiniti i ako odlučite ostati doma...

1. Obavite sve sitne posliće. Čišćenje kuhinjskih ormarića, reorganizacija ormara i ribanje kade mnogi su od zamornih kućanskih poslova - no prisiljeni ste se kretati kako biste to učinili. Dakle, prestanite se žaliti kad morate izvaditi veš iz mašine.

2. Uzmite pauzu od reklama. Za odmaranje od reklama najbolje je ustati se iz kauča i prošetati, ali ne do frižidera u kuhinji. Radije napravite po nekoliko čučnjeva ili sklekova i potrošite kalorije.

3. Odložite daljinski. Nekoliko koraka do gumba na TV-u nije puno, no i to se računa pod aktivnost...

4. Smijte se. Ako ste se već uvalili na kauč, barem si pustite neku komediju i dobro se nasmijte. Odlično je za trbušne mišiće. Osim što ćete se opustiti, bolje ćete spavati, dulje živjeti, a smijeh pridonosi i obrani imuniteta od prehlade i gripe.

5. Natječite se. Wii Fit osigurat će vam kućnu zabavu, a usput ćete se i dobro uznojiti. Izazovite djecu, partnera ili cimera na malo prijateljsko natjecanje.

6. Kuhajte. Vrijeme provedeno na nogama sjeckajući luk i mrkvicu itekako se broji. Pripremanjem namirnica, a kasnije i čišćenjem možete sagorjeti i 70 kalorija u pola sata.

7. Plešite. Spustite rolete, uključite radio ili mp3 s najdražom pjesmom i počnite se gibati. Možete sagorjeti oko 20 kalorija nakon samo jedne četriminutne pjesme. Pritom ćete se opustiti i napuniti pozitivnom energijom.

8. Preuređujte. Nije potrebno odmah internetu potražite novo rješenje za dnevnu sobu. I sami možete pomicati namještaj i kombinirati. Osim toga ne libite se ni valjka i boje kojom povremeno možete osvježiti dom. U pola takve aktivnosti sata možete sagorjeti 200 kalorija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije