Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stručnjaci otkrivaju

Često koristite suhi šampon za kosu? Evo koliko je on siguran

Shuttershock
21.12.2021.
u 09:15

Povremeno korištenje neće napraviti nikakvu štetu, ali svakodnevno već da...

U gužvi ste i ne stignete oprati kosu i raditi frizuru, pa se odlučite upotrijebiti šampon za suho pranje - odlična stvar ponekad, ali korištenje ovog šampona na dnevnoj bazi možda baš i nije najbolja ideja, a mnogi to rade kako bi 'osvježili' frizuru.

S vremenom suhi šampon može promijeniti mikrobiom vlasišta, otkrio je stručnjak William Gaunitz. "Svakodnevno korištenje ovog proizvoda može isušiti tjeme, potaknuti ljuštenje, upaliti vlasište... Može doći i do pogoršanja drugih stanja poput seboreičnog dermatitisa, ako je prisutan."

Frizerka je otkrila koliko šampona zapravo treba koristiti da bi pravilno oprali kosu!

Suhi šampon ne može očistiti vlasište već samo uklanja masnoću, a ako se koristi stalno može doći do začepljenja folikule kose, prenosi Real Simple.

"Neki ljudi mogu biti osjetljivi na kemikalije ili sastojke unutar suhog šampona, a to je još jedan razlog da ga se ne koristi stalno", savjetuje Gaunitz i preporučuje da ga koristite najviše dva puta tjedno.

7 namirnica pomoću kojih će vaši zubi postati bijeli kao iz reklama

1/8
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije