Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
užitak kuhanja

Dobar komad poput bifteka cijene i oni kojima meso nije namirnica broj jedan

biftek
Foto: Danijel Berković/PIXSELL
03.07.2014.
u 17:00

. Biftek servirajte na tanjur uz kuhano povrće, pospite ga krupno naribanim paškim sirom i sve prelijte pripremljenim umakom.

Sastojci: 800 g junećeg filea, 100 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja, 3 češnja češnjaka, 1 grančica ružmarina, 1 list lovora Podravka, 50 ml prošeka, 1 naranča, 1 vezica peršina, 1 žlica kapara, 200 g paškog sira, crni papar Podravka, 1 žlica Vegete

Priprema: Juneći biftek narežite na četiri dijela te ga pospite paprom i Vegetom. Na maslinovu ulju ga popecite s obje strane pa dodajte zgnječeni češnjak, natrganu grančicu ružmarina i lovorov list. Podlijte s prošekom da dobijete karamelast umak, a po potrebi podlijte i s malo vode (do 50 ml).

Pirjajte na laganoj vatri dok tekućina ne ispari. Biftek izvadite na tanjur, a ostalo bacite. U međuvremenu pripremite umak tako da u posudi zajedno pomiješate naribanu koricu naranče, nasjeckani peršin, usitnjene kapare i iscijeđeni narančin sok. Biftek servirajte na tanjur uz kuhano povrće, pospite ga krupno naribanim paškim sirom i sve prelijte pripremljenim umakom.

Foto: Danijel Berković/PIXSELL

>>Vrijeme je roštilja - neka se na njemu nađu lagani file i povrće

>>Maštovito osvježenje: Salata s avokadom i jagodama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije