Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nisu oduševljeni

Vlasnik bara razljutio mnoge: Konobarica dobila napojnicu od 100 tisuća kuna i morala je podijeliti s još 12 radnika

Facebook
30.06.2021.
u 14:27

Konobarica Michelle McCudden u početku je odbila napojnicu, ali gost je inzistirao i od tada se vratio u restoran da jede još nekoliko puta.

Ako ste ikad radili u ugostiteljstvu, znat ćete da za sav naporan posao koji ste uložili plaća nije toliko sjajna. Mnogo se osoblja u restoranima i kafićima oslanja na napojnice gostiju, a koliku gosti napojnicu trebaju ostaviti je podijeljena tema. Međutim, jedan je gost prešao granicu i jednoj konobarici ostavio napojnicu od čak 100 tisuća kuna, ali postupak bara zgrozio je mnoge.

Naime, kako piše Mirror, jedan velikodušni gost ranije ovog mjeseca večerao je u Stumble Inn Bar & Grill u državi New Hampshire u Sjedinjenim Američkim Državama, kad je šokirao osoblje prilikom plaćanja svog računa. 

- Gospodin je došao u bar, naručio pivo i nekoliko čili čipseva. Zatim je naručio još čipsa i jednu tekilu. Oko 3:30 zatražio je od konobarice ček. Ona mu ga je dala i udaljila se, a on joj je samo rekao: "Nemoj potrošite sve na jednom mjestu” - ispričao je vlasnik bara Michael Zarella.

Evo kako tijekom ljeta izbjeći poznatu dječju rečenicu: „Mama, tata, meni je dosadnoooo!“

1/4

Foto: Facebook/TS Auris

Njegov račun na kraju večeri iznosio je 37,93, odnosno oko 245 kuna, međutim, on je odlučio ostaviti još 16 tisuća dolara, odnosno oko 100 tisuća kuna, napojnice.

Konobarica Michelle McCudden u početku je odbila napojnicu, ali gost je inzistirao i od tada se vratio u restoran da jede još nekoliko puta.

Vlasnik Michael je kasnije otkrio da će napojnicu podijeliti između osam barmena koji su radili te večeri, kao i kuhinjskog osoblja - potez koji bi većina ljudi smatrala poštenim. Međutim, nekoliko se nezadovoljnih osoba nije složilo s ovom odlukom i počeli su ostavljati negativne kritike na web stranici restorana.

"Mislim da biste konobarici trebali dati cijeli iznos, učinila je sve što je trebalo za tu napojnicu, ne vjerujem da bi bilo ispravno podijeliti napojnicu na dvanaest kada je samo jedna osoba posluživala taj stol", napisala je jedna osoba.

Drugi je dodao: "Samo želim znati je li bila prisiljena podijeliti tu napojnicu.100 tisuća kuna je puno novca i ne vidim nikoga tko bi to podijelio na dvanaest dijelova ako ne mora.”

Viralni recept za mini jaja oduševio je internet: Neki upozoravaju da su opasna!

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar neugodan
neugodan
11:13 01.07.2021.

Dijeljenje napojnice s ostalima je idiotizam. Ako je netko stranci simpa i trudi se dobiti ce napojnicu, vecu ili manju, nebitno. Neka se svatko trudi za sebe.

NA
Nanda
10:47 02.07.2021.

Ja također smatram da je ovo apsurdno, da je sama trebala dobiti taj novac bez da se dijeli na ostale zaposlene. I sama sam radila taj posao i dobro znam da je svima u cilju imati svoju manču a ne ju dijeliti jos sa ostalima. I jos ako je i vlasnik uzeo postotak a nije rekao kao sto se dogadja kod nas to bi bilo jos i veci apsurd. Zena je posteno zasluzila da se samo njoj da!

NA
Nanda
10:51 02.07.2021.

Jos zelim napisati jedno svoje iskustvo. Imala sam goste u hotelu koje sam posluživala sama cijelo vrijeme njihovog boravka i na kraju su mi odlucili ostaviti 200 eura za samo mene i jos su to naglasili. No to su ucinili ispred radnika kuhinje koji je poslije objavio svima da nisu ostavili samo meni nego da su to ostavili za konobare i kuhare i ja sam morala podjeliti sa svima. Eto... Nas debilizam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije