Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
može se

4 načina da jedete više, a istovremeno mršavite. Utopija? Ma ne...

Hrana
Foto: Thinkstock
13.10.2015.
u 07:00

Odricanja nisu nimalo jednostavna, a krivi odabir namirnica navodi mnoge da kaloričniju hranu jedu u manjim količinama što u konačnici rezultira gladovanjem.

Osobama koje pokušavaju skinuti višak kilograma najteže "padaju" dijete.

Odricanja nisu nimalo jednostavna, a krivi odabir namirnica navodi mnoge da kaloričniju hranu jedu u manjim količinama što u konačnici rezultira gladovanjem. 

Kako biste to izbjegli, potrebno je znati što i kada jesti da uvijek budete siti, a pritom gubite kilograme. Jesti i mršaviti zvuči kao nemoguća misija ili utopija? Ne brinite, nije tako teško. 

Ne trebate se odreći omiljenih namirnica niti onih "zabranjenih", bitno je da konzumirate dovoljno "zdravih" namirnica bogatih hranjivim tvarima, a poslastice si možete priuštiti u umjerenim količinima. Ne trebate ih se posve odricati. 

1. Vlakna

Namirnice koje obiluju vlaknima su u procesu mršavljenja najbolji su saveznici.  

Studije su pokazale da je takve namirnice potrebno dulje žvakati što omogućuje više vremena i mozgu da procesuira informacije o sitosti. Vlakna pomažu tijelu probaviti hranu i omogućuju da se šećer sporije apsorbira što rezultira osjećajem sitosti. 

2. Namirnice koje obiluju vodom

Krastavci, lubenica, tikvice, brokula pa čak i jogurt i slične namirnice koje sadrže veliki udio vode trebale bi biti zastupljenije u našoj prehrani, piše Yahoo.  

Takve namirnice pružit će dozu hidratacije tijela iznutra, a tako ćete i teže zamijeniti osjećaj žeđi za glad, što je čest slučaj. Osim toga, Te namirnice su niskokalorične. 

3. Doručkujte kao kralj

Već i ptice na grani znaju koliko je doručak važan obrok. Najvažniji. Istraživanja su pokazala da osobe koje doručkuju imaju brži metabolizam i brže tope kalorije. Neka istraživanja pokazala su i da osobe koje jedu jaja za doručak tijekom dana konzumiraju manje kalorija od osoba koje ne doručkuju jaja ili ne doručkuju uopće. 

4. Noćno grickanje

Upravo to noćno grickanje slovi za najvećeg neprijatelja svakoj dijeti. Kako se tome oduprijeti? Nutricionisti tvrde, ako birate prave grickalice, ta omiljena navika ne mora pasti u zaborav, zapravo, može i pomoći da neželjene kilograme izgubite još brže. 

Nemasni jogurt i primjerice trešnje (u sezoni) prije sna pomoći će vam da bolje spavate. Uzročno -  posljedično, kada ste se naspavali manje ćete grickati idući dan. Osim toga, jogurt sadrži kazein koji pomaže da se vaši mišići brže oporave nakon treninga ili nekog drugog fizičkog napora. 

>>Ovo je sedam razloga zašto su dijete neuspješne

Komentara 1

LU
lujo3
08:19 13.10.2015.

Jedini ispravan način: što pojedeš, moraš i potrošiti! Ima jedan veći problem od fizičkog izgleda - mentalno zdravlje. Na tome vrlo malo radimo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije