Naslovnica Kultura Glazba

Zagrebački HNK svečanim koncertom na otvorenome obilježava Dan grada Zagreba

27. svibnja 2016. u 16:39 370 prikaza
Zagrebački HNK
Foto: PR FOTO

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu po prvi će se put uključiti u program obilježavanja proslave Dana grada Zagreba i tom prigodom u ponedjeljak, 30. svibnja u 20.30 sati ispred Kazališta održati svečani koncert u izvedbi ansambla Opere pod ravnanjem maestra Nikše Bareze. Na taj će način središnja nacionalna kuća proslaviti Dan grada Zagreba te svim građanima pokloniti prigodan program koji uključuje izvedbe djela ovosezonskog repertoara.

Iznimna nam je čast što se HNK može uključiti u zagrebačku proslavu i što je HNK prepoznat kao institucija koja u potpunosti pripada ovome gradu i čiji građani čine našu publiku s kojom stvaramo repertoar nacionalnog teatra. Odlučili smo napraviti reprezentativan i prestižan koncert u koji će biti uključen i baletni ansambl. Tom prigodom izvodit ćemo najbolje što HNK našim građanima može ponuditi, izjavila je intendantica Dubravka Vrgoč.

U koncertu će sudjelovati solisti, orkestar i zbor Opere HNK, uz podršku baletnog ansambla, a uključit će niz arija, dueta i izvedbi uz nezaobilazni finale opere Nikola Šubić Zrinjski I. pl. Zajca te završno kolo opere Ero s onoga svijeta J. Gotovca. Posjetitelji će tako moći uživati u odlomcima klasika Figarov pir W. A. Mozarta, Evgenij Onjegin P. I. Čajkovskog, Trubaduro, Nabucco, Traviata G. Verdija, Carmen G. Bizeta, La Bohème G. Puccinija.

Svi će građani uoči Dana grada Zagreba u samom centru na otvorenom moći na neposredan način uživati u raznovrsnoj glazbi koja na najbolji mogući način predstavlja trenutačni repertoar središnje nacionalne kuće.

Na svečanome koncertu ispred kazališta nastupat će solisti: Marija Kuhar Šoša (sopran), Mira Vlahović (sopran), Dubravka Šeparović Mušović (mezzosopran), Stjepan Franetović (tenor), Nikša Radovanović (tenor), Tvrtko Stipić (tenor), Ljubomir Puškarić (bariton), Siniša Hapač (bariton), Ivica Trubić (bas) Siniša Štork (bas).

Dodatnu atrakciju spomenutog programa činit će originalni kostimi i šminka izvođača iz integralnih izvedbi, što će samom koncertu dati vizualnu dimenziju koja program zaokružuje kao jedinstveni kazališni događaj u kojem Grad postaje pozornica.

Pozivamo vas da nam se pridružite i zajedno s nama uz ovaj vrhunski glazbeno-scenski program proslavite Dan grada Zagreba! 

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati