Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatena mladost

Vatrena mladost muzicirala uz Zagrebačku filharmoniju

violončelistica Marie Spaemann u Lisinskom
žarko bašić/pixell
19.01.2011.
u 14:18

Na prvom koncertu na kojem Zagrebačka filharmonija pruža priliku studentima zagrebačke Muzičke akademije nastupili su Marie Spaemann, Nikolina Pinko i Ana Batinica. Filharmonija je izvela i djelo Tibora Szirovicze

Na koncertima Vatrena mladost Zagrebačke filharmonije za Muzičku akademiju u dvorani Lisinski izvedena je i “Shaula” mladog skladatelja Tibora Szirovicze, kojeg je publika pozdravila dugim pljeskom. Među studenima koji su nastupili pod ravnanjem vrsnoga britanskog maestra Aluna Francisa bila je i suptilna violončelistica iz Beča Marie Spaemann, koja je izvela Schumannov Koncert za violončelo i orkestar. Mlada Bečanka od 2007. godine studira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a mentor joj je Valter Dešpalj. Nastupili su i sopranistica Nikolina Pinko koja je izvela ariju Ah! Perfido Ludwiga van Beethovena te flautistica Ana Batinica, koja je izvela Ibertov Koncert za flautu i orkestar. Ulaz na koncert bio je slobodan, a u petak će uz Zagrebačku filharmoniju nastupiti pijanist Aljoša Jurinić, bariton Matija Meić i saksofonistica iz Slovenije Sara Beriša. Filharmonija će izvesti i Dva stavka za simfonijski orkestar Biance Ban.

Komentara 1

KA
Karla
19:08 19.01.2011.

Bravo za naše mlade i njihove profesore! Dajte nam više koncerata klasične glazbe. Pogledajte što sve Beč ima....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije