Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova studija

Uspješni solisti u većem riziku od prerane smrti od članova bendova

Amy Winehouse (1)
Press Association/PIXSELL
20.12.2012.
u 13:37

Do 20. veljače 2012. prerano je umrlo 137 izvođača. Među njima su umjetnici poput Elvisa, Jimija Hendrixa, 2Paca, Michaela Jacksona, Amy Winehouse...

Uspješni samostalni izvođači u dvaput su većem riziku od prerane smrti od onih koji su u bendovima, izvijestio je BMJ Open, prenosi BBC. Pokazala je to studija koja je "zavirila" u karijere 1400 europskih i sjevernoameričkih glazbenika koji su bili poznati između 1956. i 2006. godine.

Rizik da europski samostalni umjetnik umre mlad jedan je naprema deset, a sjevernoamerički jedan naprema pet. Stručnjaci sugeriraju da podrška članova benda djeluje zaštitnički.

Do 20. veljače 2012. prerano je umrlo 137 izvođača. Među njima su umjetnici poput Elvisa, Jimija Hendrixa, 2Paca, Michaela Jacksona, Amy Winehouse i Whitney Houston, ali i članovi grupa poput Kurta Cobaina iz Nirvane i Sida Viciousa iz Sex Pistolsa.

Prosječna je životna dob za europske zvijezde 39 godina, a oni iz Sjeverne Amerike u prosjeku umiru sa šest godina više. Solo izvođači imaju oko dva puta veći rizik od prerane smrti u odnosu na one u bendu, bez obzira na to dolaze li iz Europe ili Sjeverne Amerike.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije