Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

SPACE DOGS u ponedjeljak na programu Art parka na Ribnjaku

Dokukino KIC
12.07.2021.
u 13:53

Dokukino KIC svoje ljetovanje nastavlja u Art parku! U osvježavajućem zelenilu parka Ribnjak svaki ponedjeljak u 21:30 možete doći uživati u pregršt vrhunskih dokumentarnih ostvarenja koja smo prikazivali tijekom godine. I to posve besplatno.

Danas, u ponedjeljak 12. srpnja, na programu je hvaljeni film Else Kremser i Levina Petera, Space Dogs, koji je osvojio čitav niz nagrada i priznanja, među njima i nagradu za najbolji dokumentarni film na prošlogodišnjem izdanju Subversive Film Festivala.

Film donosi nezaboravnu priču o Lajki koja je, prije nego što je postala prvo živo biće odaslano u svemir i time u sigurnu smrt, bila tek obična lutalica na moskovskim ulicama. Kako legenda kaže, tamo se i vratila nakon svoje smrti, u društvo svojih potomaka skitnica.

Autorski tandem Kremser i Peter prati napuštene pse ruske metropole koji su proživjeli brojne eksperimente, testove i eksploatacije u ime znanosti i sovjetskih svemirskih postignuća, iz materijala izvodeći pravu dokumentarističku bajku uz elemente fikcije u kojoj naši najbolji prijatelji doživljavaju drugačiju sudbinu, reinkarnirani u nove živote.

VIŠE O PROGRAMU
 

RASPORED PROJEKCIJA:

12/07 Space Dogs

19/07 Apollo 11

26/07 Kad rajčice susretnu Wagnera

02/08 White Riot

09/08 Usidjelice

16/08 Put oko svijeta u mojim godinama

23/08 Nomad: Stopama Brucea Chatwina

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije