Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BITKA ZA ZKM

Ruše kazališno vijeće koje nije htjelo staru ravnateljicu

23.03.2018.
u 08:28

Samo dva mjeseca nakon što je ustanovljeno novo vijeće, njegovi se članovi mijenjaju kako ne bi 'komplicirali' reizbor ravnateljice ZKM-a

Samo dva mjeseca nakon što je ustanovljeno novo kazališno vijeće Zagrebačkog kazališta mladih, na stolove gradskih vijećnika došao je prijedlog o smjeni troje njegovih članova. Umjesto Kostadinke Velkovske, Gorana Pristaša i Borisa Babića, u vijeće bi trebali ući Ljiljana Štokalo, Marija Sekelez i Ivica Prlender. Čemu žurba da se članovi vijeća promijene u tako kratkom roku?

Odgovor leži u njihovoj nedavnoj odluci da umjesto aktualne ravnateljice Snježane Abramović Milković u utrci za novog šefa kazališta podrže glumca Danijela Ljuboju. Tu odluku 26. veljače srušila je Gradska skupština u kojoj većinu ima koalicija na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem, koji podržava ravnateljicu Abramović Milković. Već tada se počelo šuškati da bi članovi vijeća mogli biti smijenjeni kako ne bi “komplicirali” reizbor ravnateljice.

– Za mene se zna da nisam povezana ni s kakvim klanovima i da me zanimaju samo rezultati. Prevedeno na kazališni jezik, to znači da me ne zanima tko je s kim, tko protiv koga, a tko je nečiji, već samo kvaliteta predstava, koliko publike želi vidjeti te predstave i financijski izvještaj. Spremna sam odstupiti ako se pokaže da ta mjerila nisu ključna – rekla nam je glumica Marija Sekelez, dugogodišnja ravnateljica Žar ptice koja već sjedi u kazališnom vijeću Komedije. Goran Pristaš, s druge strane, upozorava da za rušenje vijeća nema pravne osnove, pa bi sve moglo rezultirati sudskim epilogom.

Komentara 17

AN
anaznidarsic57
22:25 25.03.2018.

Sramotno je mijenjanje članova vijeća koji su izabrani prije samo dva mjeseca zato jer su "neposlušni." Isti scenarij bio je i pri prvom izboru ravnatelja ZKM kada se zbog Snježane Abramović mijenjao propis o uvjetima natječaja, koje ista nije ispunjavala,, jer nije imala odgovarajuću stručnu spremu. Koju drskost i bezobzirnost moraš imati da se javiš na natječaj, a nemaš potrebnu stručnu spremu...i ne samo to... tražiš da se zbog tebe mijenjaju propisi. Čime si ti to i koga zadužio.... Isti scenarij bio je odigran i u ZKL-u 2013. pri prvom imenovanju Ljiljane Štokalo za ravnatelja kada se raspalo kazališno vijeće pa je na skupštini grada ista imenovana unatoč velikom negodovanju zastupnika zbog njezinih nedolazaka na posao i uopće neimanja radnih navika.

DR
drnikolic
01:21 24.03.2018.

Sasvim je razumljivo da gospođa Ljiljana Štokalo (bivša glumica i na silu postavljena ravnateljica ZKL-a) bude dio ove tužne priče jer ona sa strukom nema nikakve veze osim treme koju ima na sceni. Valjda zato ona godinama ništa i ne igra. Molim vas, kako će ova gospođa (koja ne može da se probudi prije podneva)raditi kao član vijeća u drugom kazalištu kada u Zagrebačkom kazalištu lutaka gdje je ravnateljica ima osobe u radnom odnosu sa krivotvorenim diplomama. Sramota. Strašno.

IV
IvanXXIII.
10:26 23.03.2018.

Uobičajeno divljanje Bandićeva kadra u kulturi Zagreba: Sramota na sramotu! Kakvi su to "umjetnici" koji tom divljanju pristaju dati svoj obol? I dokle? Kad im nestane šerifa, na bilo koji način, nestat će i svi oni u roku keks.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije