Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rođendani velikana

Rockmark predstavio genijalni Kulturni kalendar za 2022. godinu

Foto: Rockmark
1/2
10.11.2021.
u 11:56

"Sve oko nas je kultura. Sve što nas čini tolerantnijim osobama stvar je kulture", poručuju iz Rockmarka.

Glazbena knjižara Rockmark predstavila je Kulturni kalendar za 2022. godinu s rođendanima najvećih glazbenih, filmskih, književnih i ostalih kulturnih zvijezda iz Hrvatske i svijeta. 

U kalendaru dizajniranom po uzoru na tradicionalne katoličke kalendare, za svaki dan nadolazeće 2022. godine pronaći po bar jedan rođendan nekog velikana kulture. Tu su tako William Buroughs, James Joyce, Björk, Elton John, Lady Gaga, ali Kićo Slabinac i Zdenka Kovačiček...

- Kultura nije samo 'Prohujalo s vihorom', kultura je i 'Reservoir Dogs'. Kultura nije samo 'Velo misto', kultura su i 'Mućke'. Kultura nije samo “Biti ili ne biti” Hamleta, kultura je i “Ako kaniš pobijediti ne smiješ izgubiti” Alana Forda. Kultura nisu samo Beethoven ili Beatlesi, kultura su i KUD Idijoti i Nirvana. Kultura je i sport, nisu li uspjesi Maradone, Dražena i Schumachera bili čista poezija koja je nadahnula pisce da o njihovim pobjedama napišu najljepše tekstove.

Sve oko nas je kultura. Sve što nas čini tolerantnijim osobama stvar je kulture. Stoga, da znamo zbog koga smo kulturni, donosimo vam Kulturni kalendar s rođendanima velikanki i velikana koji su nam činili, čine i činit će svaki dan u godini još boljim - napisali su iz Rockmarka. 

Cijena kalendara je 10 kuna.

Komentara 1

RS
rasta sev
15:47 10.11.2021.

Je li kultura i "bogu iza nogu" serijal koji se prikazuje na nova tv?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije