Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert u HNK-u

Potresna Pjesma o Zemlji Gustava Mahlera u zagrebačkom HNK-u

dubravka šeparović mušović pjeva mahlera
saša novković/hnk
25.09.2011.
u 14:21

Nova sezona u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu počela koncertu u povodu stote obljetnice smrti Gustava Mahlera. Izveden je simfonijski ciklus pjesama Pjesma o Zemlji.

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu novu je sezonu s pravom posvetilo obljetnici stote obljetnice smrti Gustava Mahlera. Tako je orkestar Opere pod žustrim vodstvom njemačkog dirigenta Willa Humburga izveo zahtjevni Mahlerov simfonijski ciklus Pjesma o Zemlji koji je po tko zna koji put potvrdio da Hrvatska u Dubravki Šeparović Mušović ima vrhunsku pjevačicu spremnu na apsolutno sve izazove. Njena interpretacija Mahlera koja je logično vrhunac imala u Rastanku nadovezivala se na pjev iskusnog tenora, bečkog komornog pjevača Thomasa Mosera. Programska knjižica je donijela i prepjev kineskih pjesama koje je svojedobno u zbirci Kineska flauta okupio Hans Bethge i to iz pera Seada Muhamedagića. U prvom dijelu koncerta su violinistica Vlatka Peljhan i violistica Natalija Anikeeva solirale u Simfoniji concertante u Es- duru Wolfganga A. Mozarta, koja se dobro uklopila u koncert organiziran povodom Mahlerove obljetnice.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
15:30 25.09.2011.

http://www.the-west.net/ za zve ljubitelje online igre i westerna .Javi se u okrug HRVATSKA grad CROTOWN misliš da možeš bit Wyatt Earp

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije