Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
“Rock zauvijek”

Novi tinejdžerski rock-mjuzikl čiji su najjači aduti zarazni songovi

Rock zauvijek
arhiva
20.06.2012.
u 18:29

Poput džuboksa u filmu se redaju svima poznati hitovi “I love Rock and Roll”, “Any Way You Want It”, “Wanted Dead or Alive”...

U kinima se počeo prikazivati “Rock zauvijek”, humorno-romantični mjuzikl smješten u Hollywood krajem 1980-ih, u doba kad su tamošnjom glazbenom scenom harali Guns N’ Roses i Jane’s Addiction.Ekranizacija je to istoimenog mjuzikla koji se vrlo uspješno izvodi na Broadwayu i West Endu, spajajući tinejdžersku romansu, komediju i žestoke gitarske rifove.

Glavnu ulogu Sherrie tumači Julianne Hough, mlada američka country zvijezda, koja se u filmu pretvorila u konobaricu s pjevačkim ambicijama. Na početku filma ona se iz provincije doseljava u Los Angeles, u nadi da će tamo pronaći ljubav i slavu.

Popunjavanje rupa

Njezin emotivni dolazak u kvart u kojem vladaju seks, droga i rock and roll praćen euforičnom glazbom u gledatelja evocira sjećanje na uzbuđenje prvih “pravih” izlazaka, puneći ga energijom koju obrade poznatih rock hitova podgrijavaju do kraja dvosatnog filma.

Nakon obećavajućeg početka brzo nas počinju iritirati afektirani, plitki dijalozi koji djeluju poput razgovora između “ključnih” scena u pornićima – u filmu “Rock zauvijek” dijalozi su tu samo da popune prostor između dvije pjesme.

U moru beskrajno klišejiziranih likova najbolju je ulogu ostvario Alec Baldwin kao ostarjeli vlasnik kultnog rock-kluba, a zabavna je i neočekivano razigrana Catherine Zeta Jones u ulozi lažne puritanke koja pokušava uništiti karijeru rock-zvijezde Staceeja Jaxxa. Njega pak tumači Tom Cruise, hvalisavo u svakom kadru izvijajući svoje nabildano tijelo, ali bez dublje emocije koju bi prenio gledatelju.

Relativno je neuspjela i njegova romantična afera s novinarkom Rolling Stonea koju glumi Malin Akerman. Iako ljigavi i puni klišeja, puno su uvjerljiviji ljubavnici Sherrie i njena srodna duša Drew (Diego Boneta), mladi par zanesenjaka koji će do kraja filma naučiti da slava nikoga ne ostavlja bez ožiljaka.

U važnijim sporednim ulogama pojavljuju se Paul Giamatti kao ljigavi glazbeni menadžer, TV-zvijezda Bryan Cranston (tata iz “Malcolma u sredini”) kao besramni konzervativni političar te Russell Brand kao dobroćudni klupski štakor Lonny.

Provjereni hitovi

Glazbene dionice oslanjaju se na provjerene, svima poznate hitove, poput džuboksa, redajući “I Love Rock and Roll”, “Any Way You Want It”, “Wanted Dead or Alive” ili “I Want to Know What Love Is” u pomalo osvježenim aranžmanima, te praćeni vrlo solidnim plesnim točkama u kojima ponovno iznenađuje lepršavost Catherine Zeta Jones.

Film spašavaju i trenuci zločestog, seksualiziranog humora koji postaju sve izraženiji prema kraju filma, čineći ga sasvim solidnom ljetnom razbibrigom. Najviše bi se mogao svidjeti tinejdžerima s kojima će lako komunicirati atmosferom i temom.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
02:31 24.06.2012.

zarazni songovi ? jel su to zarazne pjesme ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije