Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkazana turneja

Nakon buntovne Björk ni Bob Dylan više ne smije u Kinu

'BOB DYLAN'
'Photoshop'
05.04.2010.
u 14:55

Kinezi strahuju od javne podrške Tibetu, kakvu je islandska pjevačica demonstrirala 2008. godine, pa im je najlakše zabraniti koncerte "nepoćudnim" zvjezdama

Kada je islandska pjevačica Bjork na koncertu u Shanghaiju 2008. godine usred pjesme " Declare Independence" povikala "Tibet! Tibet!" i time izazvala šok kineskih vlastodržaca, nije mogla naslutiti kakve će probleme izazvati svojim kolegama glazbenicima.

Kinezi su i prije strahovali od provala javne podrške Tibetu, a nakon nastupa neobuzdane Bjork, nove incidente odlučili su spriječiti najsigurnijom metodom – zabranom koncerata "nepodobnih" zapadnih izvođača!

Prve poznatije žrtve takve politike su članovi i fanovi grupe Oasis, kojoj su 2009. otkazani kineski nastupi jer se Noel Gallagher sredinom 1990-ih pojavio na koncertu podrške Tibetu.

Na listi nepoćudnih sada se našao i Bob Dylan, koji je zbog zabrane nastupa u Kini otkazao cijelu azijsku turneju. A sve zbog malo aktivizma. (mz/VLM)

Ključne riječi

Komentara 1

MA
Macaktom
17:51 05.04.2010.

Pa kad daješ potporu povratku na vlast Klerofeudalaca u Tibetu normalno da to ima svoje posljedice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije