Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEVDAH S FILMSKOG PLATNA

Elma Burnić i Admir Ćulumarević iz Filmmusicorkestra donose neponovljiv sevdah

Foto: Privatni album
1/3
16.02.2022.
u 11:56

Svakako valja napomenuti i da s Filmmusicorkestrom uskoro ulaze u studio Croatia Recordsa gdje će snimiti svoj drugi album

Nakon dva rasprodana pred nama je i treći u nizu koncerata Sevdaha s filma i okolo njega kojeg nam donose Elma Burnić i Admir Ćulumarević.

Filmmusicorkestar i filmska glazba njihovo je prirodno okruženje već nešto više od 5 godina i posve je prirodno bilo za očekivati da nas ponovno iznenade, ovoga puta pravom poslasticom, sevdahom s filmskog platna, pomno biranim glazbenim brojevima iz filmova koji su ostavili dubokog traga u kinematografijama ovih prostora.

Nismo morali dugo vijećati oko ove ideje, naprosto je to nešto što je lebdjelo u zraku cijelo vrijeme i zaista je bilo pitanje vremena kad ćemo izaći pred publiku s ovim programom, govori Elma Burnić čiji jedinstveni vokal i emocija u interpretaciji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Sevdah nam je baš nekako pri srcu i oduševljeni smo da je publika tako dobro reagirala na ovo što smo im priredili, nadamo se da će tako biti i ovoga petka u Klubu Kazališta Komedija, nastavlja Elma čija je i jedna autorska pjesma na repertoaru pisana za australski film Zero of Time.

Mi i inače sav repertoar Filmmusicorkestra donosimo na malo drugačiji način, pokušavamo publici neke velike hitove donijeti kroz naše čitanje tih pjesama, tako da smo se i ovoga puta potrudili napraviti neke nove aranžmane, obući te divne pjesme u jedno novo ruho, dodaje Admir ističući zadovoljstvo brojnim pozivima za izvedbom ovog programa u Hrvatskoj i šire.

Volimo dati sve od sebe dok spremamo materijal, dok ne budemo posve zadovoljni onim što napravimo, tada znamo da će i publika biti zadovoljna i to nam se u pravilu i događa, govore gotovo uglas najavljujući nove koncerte u Šibeniku, Sisku, Slavonskom Brodu, Sarajevu i Tuzli.

Svakako valja napomenuti i da s Filmmusicorkestrom uskoro ulaze u studio Croatia Recordsa gdje će snimiti svoj drugi album. Da zaključimo, ova koncertna sevdah minijatura svakako nije nešto što se propušta.

>> VIDEO Pogledajte tko je nominiran za Večernjakovu ružu u kategoriji Novo lice godine

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije