Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanja

Dodijeljena Nagrada Mirko Kovač za 2017. godinu

Nagrada Mirko Kovač
29.09.2018.
u 21:39

Nagrada Mirko Kovač sastoji se od novčanog dijela za svaku kategoriju u iznosu od 5000 eura i povelje.

Na petim Danima Mirka Kovača, u subotu 29. rujna u 19 sati u rovinjskom kinu Gandusio četvrti je put dodijeljena Nagrada Mirko Kovač u četiri ravnopravne kategorije: za najbolji roman, za najbolju knjigu eseja ili publicističku knjigu, zanajbolji scenarij po snimljenom filmu i za najbolje djelo mladoga autora za djela objavljena ili prvi put prikazana na području Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

Žiri u sastavu Vlaho Bogišić (predsjednik žirija), Predrag Antonijević, Enver Kazaz, Borka Pavićević i Dragan Radulović nagrade za 2017. godinu dodijelio je sljedećim autorima i djelima:

- za najbolje djelo mladog autora - roman Proleće se na put sprema Bojana Krivokapića u izdanju Red box iz Beograda

- za knjigu eseja - Pušači crvenog bana Svetislava Basare u izdanju Lagune iz Beograda

- za najbolji scenarij - Kratki izlet Igora Bezinovića i Ante Zlatka Stolice u produkciji Studija Pangolin iz Zagreba

- za najbolji roman - Me'med, crvena bandana i pahuljica Semezdina Mehmedinovića u izdanju Frakture iz Zaprešića.

Nagrada Mirko Kovač sastoji se od novčanog dijela za svaku kategoriju u iznosu od 5000 eura i povelje.

Dosadašnji dobitnici Nagrade Mirko Kovač u kategoriji za najbolje djelo mladog autora bili su Dragan Markovina za knjigu Između crvenog i crnog, Vladimir Tabašević za roman Tiho teče Misisipi i Hana Jušić za scenarij Ne gledaj mi u pjat; za najbolju knjigu eseja Svetlana Slapšak, Leteći pilav, Ivan Lovrenović, Isus u Ahmićima, i Ivan Čolović, Smrt na Kosovu polju. Istorija kosovskog mita; za najbolji scenarij Vuk Ršumović, Ničije dijete, Ivona Juka, Ti mene nosiš, te Mirjana Karanović, Stevan Filipović i Darko Lungulov, Dobra žena; za najbolji roman bili su nagrađeni Sabo je stao Ota Horvata, Doba mjedi Slobodana Šnajdera i Kad sam bio hodža Damira Ovčine.

 

Komentara 1

OO
onako_ovlaš
20:49 30.09.2018.

to su nagrade,pretpostavljene nagrade,koje ne znače niš,ne povećavaju prodaju,ne skreću pažnju,nisu referencijalne,rekao bi foucault:gluhonijemi pobačaji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije