Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kunčevićev "Don Juan"

Deranje ne znači emociju, samo iritira

23.11.2014., Zagreb - Premijera predstave Don Juan u reziji Ivice Kuncevica u Centru za kulturu Tresnjevka. Anja Matkovic; Hrvoje Klubucar.  Photo: Nina Djurdjevic/PIXSELL
Nina Đurđević/PIXSELL
26.11.2014.
u 13:37

Glumci na mukama - Hrvoje Klobučar i Anja Matković

Teatar "Manje je više" kao svoju novu premijeru donosi Molièreova "Don Juana" u prijevodu Radovana Ivšića i režiji Ivice Kunčevića. Ovaj put Kunčevićev koncept "sažimanja" velikih klasika dramske literature nije dao dobre rezultate. Vidjeli smo predugu predstavu za koju se svaki gledatelj s pravom pita: što nam to danas taj i takav Molière ima za reći, što nam to uopće znači.

Četvero glumaca (Hrvoje Klobučar u naslovnoj ulozi te Filip Riđički, Anja Matković i Mia Krajcar) doslovno se muči na sceni i zapravo je čudno da je takav uradak redatelj Kunčevićeva renomea uopće pustio pred publiku. Sve previše podsjeća na amatersku družinu koja se dohvatila teatarskog zadatka koji uvelike premašuje njezine dosege. Sva pitanja i sve dileme ovdje su, naime, riješeni deranjem, kao da je dovoljno na praznoj sceni podići glas kako bi publika shvatila da se događa nešto važno. Ni slučajno nije dovoljno. Samo je iritantno i negledljivo. 

>> Drama velikog nosa kao pobjeda čovjeka jačeg od svog doba

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije