Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kruno simon

Medalja na Svjetskom prvenstvu? Nismo mi takva kvaliteta

Kruno Simon
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
10.09.2014.
u 08:50

– Svakome mora biti čast igrati pred svojom publikom – kaže Simon

Dodjela domaćinstva jedne skupine Eurobasketa Zagrebu barem je malo oraspoložila hrvatske košarkaške reprezentativce, utučene zbog dometa na Svjetskom prvenstvu (osmina finala) ispod ljestvice koju su si sami postavili. Razgovarali smo o tome s jednim od dvojice Zagrepčana u reprezentaciji Krunom Simonom:

– Sad je tuga među nama, no Eurobasket je fantastična stvar za reprezentaciju. S obzirom na to da je EP izlučan za plasman na Olimpijske igre, to je sjajna stvar. Tim više što treba očekivati da neki nakon Rija više neće igrati.

Bio bi to gušt, ne pritisak

Hoće li svi biti na raspolaganju sljedeće ljeto? Hoće li to biti faktor okupljanja?

– Kad se ispadne s velikog natjecanja, u tim prvim danima svi su neraspoloženi. No, imat ću tada 30 godina i red je da pomognem, ako mogu. Osim toga, EP će biti u mojem gradu, to je dijelom i ostvarenje mojih snova.

Hoće li domaći teren biti i neka vrsta dodatnog pritiska?

– Svaki sportaš trebao bi uživati u domaćinskoj atmosferi. Ne treba to biti pritisak, već gušt.

Je li tajna lanjskog uspjeha i četvrtog mjesta na EP-u zapravo bila u publici, kojoj je Slovenija nadohvat ruke?

– To je bio veliki plus jer u takvom ugođaju prije nismo igrali, no nije jedini.

Simon je u Španjolskoj bio naš drugi igrač po minutaži, drugi skakač i četvrti strijelac. Što je nedostajalo u odnosu na Sloveniju?

U Sloveniji je bio "klik"

– Ne mogu točno odrediti jer je Eurobasket drukčije natjecanje. Ondje se dogodio "klik", odjednom se sve složilo, igrali smo na euforiju, a na SP-u nismo pokazali što i koliko možemo, a nije nam baš ni ždrijeb išao naruku.

U Sloveniji ste imali Drapera, a sada Lafayettea? Jeste li zadovoljni Amerikancem?

– Puno nam je pomogao. Nije igrao savršeno, kao ni većina nas, no na toj smo poziciji vrlo slabi i nemamo drugih rješenja. Nije mi drago što Fiba daje mogućnost Amerikancima da igraju u drugim reprezentacijama, no ne znam s kime bismo pokrpali to mjesto.

Koliko je izbornik Repeša kriv za neuspjeh? Sada je meta kritika košarkaške javnosti?

– Prije prvenstva mi je sve izgledalo odlično i svi smo bili uvjereni da imamo izgleda. Pa nije moguće da sada ne valjaju ni trener ni sustav igre koji je postavio. Trebamo biti realni i reći da nismo toliko kvalitetni da bismo ušli u polufinale Svjetskog prvenstva, o čemu su neki sanjali.

>> Razočarava što nismo napredovali u odnosu na lani, to boli...

Ključne riječi

Komentara 11

BE
Belgrade
09:14 10.09.2014.

Sinoć je u dvosatnoj emisiji o košarci legenda Partizana Goran Grbović rekao: 1. Dario Šarić je najveći talenat koji se pojavio na Balkanu u poslednjih 20 godina! Može odmah da igra u prvoj petorci svakog NBA tima. 2. Rudež, Bogdanovićović i Simon su ekstra klasa igrača. 3. Umetnost je trenera da ekipu hrvatske koja je izrazito ofanzivna i koja svakoj ekipi na prvenstvu (izuzev SAD) može da da 90 koševa svede u proseku na ispod 70 koševa!?!?! 4. O Repeši neću ni da pričam. Ja bih dodao i to da nije samo Repeša krivac jer dugi niz loših rezultata je ubio samopouzdanje hrvatskih zvezda. Najbolji primer je Ukić. Definitivno nemate trenera svetskog formata niti ćete skoro imati. Zašto niste Maljkoviću ponudili mesto selektora??? Možda bi pristao. Drugi Srbi sigurno ne bi.

BG
BG
13:20 10.09.2014.

ajte ne ocajavajte. imate bar nas Srbe da gledate i uzivate

HR
HRHERCEG
12:42 10.09.2014.

Dobar si dečko. Fin, kulturan, znaš košarke. Ali nisi dovoljno kvalitetan da igraš za reprezentaciju. U stvari mislim da ste Ukić i ti glavni limitatori uspjeha. A izjavom "nismo mi za medalju" pokazuješ malodušnost, nedostatak borbenosti a ujedno omalovažavaš suigrače i repku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije