Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije svejedno

Najviše masnoća izgubit ćete ako vježbate prije ili poslije jela? Evo odgovora...

27.11.2015., Zagreb - Ranojutarnji trening za zene u Boutique Fitness Factory. Trening pod vodstvom Suzane Licine pocinje svaki dan u 6 sati. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
12.01.2016.
u 19:30

Jednostavnom promjenom tajminga naših obroka možemo izgubiti i i do 22 posto više masnoća, pokazali su rezultati istraživanja.

Blagdansko vrijeme je za nama, a borba s nakupljenim kilogramima je pred mnogima od nas. No, kako izbjeći "ubijanje od vježbanja" kako bi se riješili neželjenih kilograma?

Novo istraživanje moglo bi nam u tome pomoći. Potrebno je prilagoditi vrijeme naših obroka, tvrde znanstvenici, ako želimo izgubiti više masnoća. 

Jednostavnom promjenom tajminga naših obroka možemo izgubiti i i do 22 posto više masnoća, pokazali su rezultati istraživanja. 

Pokazalo se da je ova formula uspješna za muškarce ako vježbaju prije obroka, a za žene je situacija obratna. 

Eksperiment je prikazan u BBC-ovom programu Trust Me I'm A Doctor (Vjeruj mi, ja sam doktor), a u kojem je sudjelovalo 30 dobrovoljaca. 

Sudionici su tijekom četiri tjedna programa, vježbali jakim intenzitetom tri puta tjedno, a prije i poslije svakog treninga, jedan dio sudionika pio je placebo, a drugi su dobivali napitak s ugljikohidratima. 

Žene koje su uzimale ugljikohidrate prije vježbanja izgorjele su i do 22 posto više masnoća, a muškarci koji su pili ugljikohidratni napitak nakon vježbanja izgubili su i do 8 posto više masnoća. 

Žene koje žele potrošiti više masnoća, trebale bi svoj obrok pojesti barem 90 minuta prije vježbanja, poručuje voditelj istraživanja Adam Collins sa Sveučilišta Surrey.  

>>Kako se držati svojih fitness novogodišnjih odluka?

>>Ovo je ta jedna pogreška zbog koje se nikako ne možete riješiti 'trbuha'

Komentara 4

MA
masterYoda
21:26 12.01.2016.

Kad god da vježbate biti ce prije jela ili poslije jela. Osim ako ne jedete tijekom vježbanja.

Avatar poglavito
poglavito
21:45 12.01.2016.

...jedeš malo skidaš salo

Avatar Getrib
Getrib
11:08 14.01.2016.

Znači nije efikasno vježbati za vrijeme jela, nego prije ili poslije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije