Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
a pazite...

Ovo je ta jedna pogreška zbog koje se nikako ne možete riješiti 'trbuha'

mršavljenje
Foto: Thinkstock
24.12.2015.
u 08:03

Ma koliko se trudili i odricali, prilagodili prehranu, sve može otići u vjetar zbog samo jedne pogreške, pokazali su rezultati istraživanja provedenog na Sveučilištu Massachusetts.

Prošli ste razne dijete, odricanja od svojih najdražih jela, slastica, počeli ste vježbati...

To je zasigurno donijelo pozitivne rezultate, ali jeste li se i vi našli u situaciji da se zapitate: kako se konačno "riješiti" tog trbuha?

Postoji velika vjerojatnost da, kao i većina ljudi koji se muče s istim problemom, radite jednu pogrešku – ne jedete dovoljno vlakana!

Ma koliko se trudili i odricali, prilagodili prehranu, sve može otići u vjetar zbog samo jedne pogreške, pokazali su rezultati istraživanja provedenog na Sveučilištu Massachusetts. 

Tijekom jednogodišnjeg istraživanja, znanstvenici su proučavali sudionike podijeljene u dvije skupine. U jednoj su sudionici pazili na prehranu, konzumirali zdrave namirnice, reducirali količinu šećera, bavili su se tjelesnom aktivnošću.

U drugoj su sudionici u svoju prehranu samo uveli namirnice koje obiluju vlaknima – 30 grama na dan. 

Nakon godinu dana rezultati su bili zapanjujući. Obje skupine imale su iste rezultate. Izgubili su gotovo isti broj neželjenih kilograma. 

Ovime se pokazalo da sav napor u borbi s viškom kilograma može ovisiti o samo jednoj pogrešci, nedovoljnoj konzumaciji vlakana. 

U jednom istraživanju dokazano je da se za svakih 10 grama topivih vlakana u prehrani smanjuje količina masnih naslaga za 3,7 posto. 

Stoga, ako želite imati ravan trbuh, konzumirajte namirnice koje obiluju vlaknima poput graha, bobičastog voća, zobi...

>>Zvali su ga 'debeljko', a danas je model. Evo što je napravio...

Komentara 4

ZE
Zeljac71
11:48 24.12.2015.

zamezio sam jučer mahune sa raskuhanim špekom. taj špek, njegov mesnati dio, obilovao je nekakvim predivnim crvenkastim vlaknima. ta vlakna su odlična stvar za nepce. od onoga ostaloga, mahuna jelte, mi se mračilo pred očima.

Avatar think pink
think pink
10:03 24.12.2015.

bobičasto voće (borovnica, grožđe, ogrozd, ribizl, aronija) je bogato vlaknima??? u kojem to svemiru? ova novinarka svaki dan napiše poneku kapitalnu besmislicu...

PA
pan-am
08:27 24.12.2015.

Jedete ko da je Božić svaki dan,to je ta sitna pogreška!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije