Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazak

Šeksu mirovina od 12.500 kuna i ured na Pantovčaku

Vladimir Šeks
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/9
29.04.2015.
u 08:16

Vladimir Šeks, institucija domaće politike i jedan od arhitekata moderne Hrvatske, nakon 25 godina formalno se oprostio od dnevne politike

Vladimir Šeks, institucija domaće politike i jedan od arhitekata moderne Hrvatske, nakon 25 godina formalno se oprostio od dnevne politike. Podnio je jučer ostavku na mandat saborskog zastupnika kako bi otišao na funkciju posebnog savjetnika predsjednice RH za ustavnopravna pitanja.

Dugo razmišljao

O takvom potezu, kazao nam je, razmišljao je već neko vrijeme. Aktivirat će svoju mirovinu, a dužnost savjetnika odrađivat će bez plaće. Šeksu će mirovina iznositi 12.500 kuna, a na Pantovčaku će imati svoj ured u koji će dolaziti prema potrebi. Dakle, ili kada ga predsjednica pozove jer treba njegov savjet ili kad on sam bude imao potrebu o nečemu savjetovati Kolindu Grabar-Kitarović. Šeks nam je otkrio da već ima ideje što će predsjednici sugerirati kada je riječ o ustavnopravnim pitanjima, ali detalje nije htio otkrivati.

– Dužnost savjetnika nespojiva je s mandatom zastupnika i zato sam podnio neopozivu ostavku. Nakon 25 godina došlo je vrijeme da se rastanem od Sabora – komentirao je Šeks odluku koja je, dodaje, rezultat dogovora s predsjednicom.

Njegova je želja bila, nastavio je, da se više ne kandidira za Sabor, da više ne sudjeluje u izvršnoj vlasti, s obzirom na to da je dosad odradio sedam mandata, bio je i u Vladi, na različitim drugim državnim dužnostima, a sada je, smatra, vrijeme za mlađe.

Neosporan ekspert

– Nije ovo iznenadna odluka, već dugo u meni sazrijeva takva želja. Ispunio sam sve svoje političke ciljeve, sudjelovao u svim ključnim trenucima stvaranja Hrvatske, i sada je vrijeme za mlade ljude koji će rješavati probleme. Krajem ove godine navršit ću 73 godine i tražio sam način kako ostati u politici, ali u mirnijoj poziciji – objasnio je Šeks te dodao da će HDZ odlučiti o njegovu nasljedniku u Saboru koji će morati biti s liste iz 4. izborne jedinice. Šeks ostaje član HDZ-a, a šef te stranke Tomislav Karamarko kaže da će HDZ uvijek biti tu za Šeksa.

>>Šeks: Ovo nije iznenadna odluka, to dugo sazrijeva u meni

>>Vladimir Šeks, 
Tuđmanov čovjek za specijalne 
zadatke: 'Bio sam 
gromobran HDZ-a'

Komentara 50

R0
R00kie
08:39 29.04.2015.

na jedan dan se umirovio da nebi izgubio pravo na mirovinu...pravi domoljub! sve za rvacku!

Avatar delminium
delminium
08:50 29.04.2015.

ja bi njima svima retroaktivno penziju stavio na zajamčeni minimalac radniku ...... posebno političarima koji su uništili državu šurujući s bivšim službama

DU
Deleted user
08:36 29.04.2015.

Nenadoknadiv gubitak za vinske mušice u saborskom restoranu! Bez njega više ništa neće biti kao prije... Njihov svjetionik u mrkloj noći!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije