Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomoć susjedima

Virovitičani poslali kombije i kamion pune namirnica za Slavoniju, nude i smještaj

Poplave
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
20.05.2014.
u 15:34

Gradsko društvo Crvenog križa osiguralo je i ležajeve za unesrećene, koje su s kamionom i kombijima otpremili za mjesot Garčin kod Slavonskog Broda

Iz Virovitice je u utorak ujutro iz Gradskog društva Crvenog križa krenuo kamion i dva kombija s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama, dječjom hranom i sredstvima za njegu, vodom i jabukama za Garčin u blizini Slavonskog Broda.

Brojni građani stradalima nude smještaj u svojim domovima, a 50 ležajeva osiguralo je i Gradsko društvo Crvenog križa.

- Čekamo naputak za slanje prikupljene odjeće, posteljine i drugih stvari. Ujedno čekamo da se na terenu osiguraju uvjeti za transport i prihvat hrane za životinje.

Brojni poljoprivrednici nude hranu za krave, svinje, konje i druge životinje u poplavljenim područjima, spremni su je poslati istog trena kad se službe na terenu organiziraju  - kaže Marko Teskera iz Gradskog društva Crvenog križa u Virovitici.

Od ponedjeljka ujutro diljem Virovitice, u prigradskim naseljima te u svim gradovima i općinama na području Virovitičko-podravske županije sakupljaju se namirnice, odjeća i higijenske potrepštine za stradale u poplavama u Slavoniji. Pomoć stradalima sakuplja i Vatrogasna zajednica grada Virovitice. Caritas u župama pomaže još od ponedjeljka, u akciju pomoći uključile su se brojne udruge i volonteri. U četvrtak i subotu Moto klub Kumovi, u suradnji sa Gradskim društvom Crvenog križa prikuplja i novčanu pomoć iza stradale, u vremenu od 9-12 sati ispred Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici.  

Ljudi dobrog srca brinu se i za životinje. Udruga za zaštitu životinja Laki i Veterinarska stanica Felix u Strossmayerovoj ulici cijeli će tjedan u vremenu od 8-19 sati prikupljati pomoć za životinje stradale u poplavama. Brojni dobročinitelji donose hranu, deke, zdjelice, ogrlice, vodilice. - Svaka pomoć je dobrodošla - poručuju volonteri iz Lakija.

>>Evo kako će Vlada oporezivati donacije za poplavljenu Slavoniju!

>>UŽIVO Izvanredno stanje u Slavoniji: 'Građani, ne širite paniku, nećemo rušiti nasipe da bi se spašavao Sl. Brod'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije