Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera core media

Sutlić: Čim je Softić optužio D. Čuljak, sve sam predao DORH-u

\'27.11.2009., Zagreb - Programsko vijece HRT-a o pokretanju postupka razrjesenja glavnog ravnatelja HRT-a Vanje Sutlica, kao i trojice ravnatelja podruznica. Vanja Sutlic, glavni ravnatelj HRT-a. Pho
Žarko Bašić/PD/PIXSELL
17.10.2011.
u 08:30

Menadžer Edvin Softić u lipnju 2008. godine objavio je ugovor koji pokazuje da je Dijana Čuljak suvlasnica Core medije.

– Čim je Edvin Softić izašao u medije s tvrdnjom da je Dijana Čuljak suvlasnica produkcijske tvrtke, predao sam Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske svu dokumentaciju potrebnu da utvrde je li dokument na koji se Softić poziva relevantan – kaže Vanja Sutlić, ravnatelj HRT-a od svibnja 2007. do prosinca 2009., o aferi Core media, zbog koje je uhićen i suprug Dijane Čuljak Vladimir Šelebaj Sellier.

Prijetnje političkim vezama

Sutlić je tada najavio je da će Dijani Čuljak dati otkaz utvrdi li se da su Softićevi navodi točni. Menadžer Softić u lipnju 2008. objavio je ugovor koji pokazuje da je Dijana suvlasnica Core medije, tvrtke koja je Novoj TV prodala emisije "U sridu", "Dvoboj", "Jedan na jedan" i "Istraga". "S Dijanom sam bio prijatelj 15 godina. Kad se udala za Vladimira Šelebaja, došla je na ideju da svi zajedno započnemo biznis", kazao je tada Softić Jutarnjem listu. Supružnike je optužio da su ga prevarili i prijetili mu Dijaninim političkim vezama. Opisao je i kako su njih troje osnovali i tvrtku Media spot da bi mogli poslovati s HTV-om bez vidljiva sukoba interesa.

Povezanost Ringa i Corea

Softić je angažirao odvjetnike nakon što je Šelebaj bez njegova znanja prodao obje tvrtke Ring Multimediji za 450 tisuća eura. Vanja Sutlić kaže da je HRT poslovao samo s Ring multimedijom te da su njihova pravna služba i povjerenstvo provjeravali povezanost Ringa i Core medije, ali nisu ništa našli.

– Dijanu Čuljak nisam sankcionirao zbog sukoba interesa jer je njen muž radio samo s Novom TV – kaže Sutlić.

Nije siguran je li njegov potpis na ugovoru HRT-a i Ringa za sapunicu "Sve će biti dobro", no zna da su prijedlog da se serija kupi potpisali tadašnji ravnatelj HTV-a Blago Markota i direktor programa Božidar Domagoj Burić.

Komentara 50

MO
mali od nužde
08:35 17.10.2011.

Rijeka: 66 godina u vlasti ljevice Velika četvorka, Linić, Obersnel, Komadina, Jovanović, od 1990. vladaju gradom. Veže ih gorljivi otpor prema HDZ-u i u tome su nepokolebljivi i složni. U svemu drugome posve su različiti ljevičari, a nerijetko i sukobljeni: Nismo mi nikakav kružok! – kaže Slavko Linić Rijeka je jedini grad u Hrvatskoj u kojem je već 22 godine, tj. od prvih parlamentarnih izbora 1990. do danas, na vlasti kontinuirano SDP. To je glavni (ili jedini) razlog zašto mnogi taj grad nazivaju \"crvenom Rijekom\". kako je rekao jedan moj kolega iz Rijeke--------GRAD NAM IZGLEDA KAO PREDGRAĐE TIRANE(opa.ALBANIJA) pametnome dosta

Avatar Romano37
Romano37
08:36 17.10.2011.

Nastavak: Eto to je slika «uvažene» tv voditeljice o čijoj sagi pišu novine već pune tri godine. Sada, kada su konačno razotkrivene prljavštine ove velike business-woman, javlja se i čelnik televizije gospodin Popovac, posipa se pepelom,ograđuje se od svih tvv zala, kako bi spasio svoju čast, a istovremeno ukazujući na svoju nesposobnost nepoznavanjem situacije u vlastitoj kući, tvrdeći da nije ništa znao, te istovremeno zavođenjem javnosti, svojom besmislenom izjavom. Naime, o crnom poslovanju gospođe Dijane Čuljak izvan matične kuće HTV, znala je čitava hrvatska javnost, jer su se takovi štetni poslovi već udomaćili u Katedrali duha, tradicionalno, još od mnogih njenih ranijih djelatnika. Poruka gospodinu Popovcu – preispitajte sva dopunska poslovanja svojih djelatnika, a naročitu pozornost obratite na spregu poslovanja Dijane Čuljak s njenim najbližim prijateljicama i kolegicama. Vjerujem da znate na koga aludiram !

Avatar rangojack
rangojack
08:35 17.10.2011.

Ko pjeva onu pjesmu : \" Sve se vraca sve se placa\"...hmmm

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije