Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijevara

Šteta od igrokaza za Podravski ipsilon iznosi milijardu kuna!

ipsilon
Pixsell
23.01.2013.
u 19:43

Svečano otvorenje radova na autocesti od Zagreba do Koprivnice (A12) te do Bjelovara (A13) održano je 27. travnja 2009. godine, 20 dana prije lokalnih izbora

Igrokaz s gradnjom Podravskoga ipsilona tvrtki Hrvatske autoceste nanio je štetu od oko milijardu kuna. Taj je nevjerojatan podatak danas u Saboru iznio ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić.

Prijevara

Podsjetimo, svečano otvorenje radova na autocesti od Zagreba do Koprivnice (A12) te do Bjelovara (A13) održano je 27. travnja 2009. godine, 20 dana prije lokalnih izbora. Tadašnji premijer Ivo Sanader na otvorenje je prizvao čak šest ministara, kao i tadašnje jake snage lokalne politike – potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, šefa HSS-a Josipa Friščića, župana Darka Korena, Damira Bajsa, Gorana Jandrokovića, Đurđu Adlešič...

Radni strojevi pojavili su se taj dan i potom netragom nestali, vrlo se brzo doznalo da je HAC, kao nositelj projekta, u njega ušao bez osigurana novca, bez građevinske dozvole, bez otkupljenih parcela... Šokirala je i spoznaja da je samo otvorenje održano na parceli koja je za taj dan unajmljena.

Uglavnom, bila je to velika predizborna prijevara, a sada se zna i njezina cijena.

A kaznena odgovornost?

– Hrvatske su autoceste bez ishođenja dozvola i kupljenih zemljišta ugovarale nabave za nešto što ne postoji. Nema nikakvog opravdanja da se tu gradi autocesta, tu treba biti brza cesta, široka, moderna cesta i radovi na prvom dijelu dionice nastavljaju se – kazao je ministar Hajdaš Dončić.

Ponovio je da su autoceste A12 i A13 preimenovane u državne ceste D12 i D13, što će reći da građani za vožnju neće plaćati cestarinu.

>>Podravski ipsilon bit će brza cesta s četiri traka i bez cestarine

Ministar nije kazao hoće li tražiti kaznenu odgovornost svih uključenih u nanošenje štete od milijardu kuna državnome poduzeću.

Ključne riječi

Komentara 61

Avatar puky
puky
20:02 23.01.2013.

"Siniša Hajdaš Dončić danas nije specificirao kako je točno nastala šteta za HAC u iznosu od čak milijardu kuna." ?!?! ... pa ne zna on to ... dobio je zadaću ovo ispaliti i to je to ... kao i svee što rade na pokvaren i zaplotnjački, reklo bi se crveno peronosporski način ... strava ...

Avatar Vrijeme
Vrijeme
06:59 24.01.2013.

Strasno,...a pozivanje na odgovornost, potraznja nadoknade, tuzba hdz-u,...?

MC
mcmarko
20:54 23.01.2013.

kako će pokazati da su bolji kad konkretno ništa ne rade. sve neki porezi. ako imaju i znaju da je netko ukrao neka taj novac i vrati i nek dobije otkaz, nek mu se oduzme sva protupravno stečena imovina. čak i ona koju je ostavio na dvomjesečnog unuka. a milijarda kuna u stotinama pokradenih izgleda smiješno. oni koji su se slikali tamo u prvom redu friščić i adlešićka bi bili prvi na tapeti za oduzimanje imovine. cijeloj obitelji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije