Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobre vijesti iz Ministarstva

Tolušić: Bit će srdela za Badnjak

sredele
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
19.12.2016.
u 10:41

'Omogućava se ribolov okružujućom mrežom plivaricom - srdelarom tijekom razdoblja od 21. prosinca u 12,00 sati do 24. prosinca u 12,00 sati plovilima manjima od 18 metara duljine preko svega čiji ulov sitne plave ribe u 2016. nije premašio 200 tona po plovilu', stoji između ostalog u izmjenama

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je u ponedjeljak da je izmjenama dvaju pravilnika omogućen ribolov okružujućom mrežom plivaricom - srdelarom u razdoblju od 21. do 24. prosinca, čime je omogućena dostupnost sitne plave ribe tijekom božićnih blagdana

U Narodnim novinama (118/2016, od 16. prosinca) objavljene su izmjene i dopune Pravilnika o obavljanju gospodarskog ribolova na moru okružujućom mrežom plivaricom - srdelarom te dopune Pravilnika o prostornom i vremenskom ograničenju obavljanja gospodarskog ribolova na moru okružujućom mrežom plivaricom - srdelarom u 2016. godini.

Tim se izmjenama "omogućava ribolov okružujućom mrežom plivaricom - srdelarom tijekom razdoblja od 21. prosinca u 12,00 sati do 24. prosinca u 12,00 sati plovilima manjima od 18 metara duljine preko svega čiji ulov sitne plave ribe u 2016. nije premašio 200 tona po plovilu", navodi se u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

Pritom se napominje kako tijekom tog kratkog razdoblja vrijedi ista prostorno-vremenska regulacija ribolova u kanalskim područjima koja je bila na snazi do 15. prosinca ove godine. Popis plovila koja udovoljavaju navedenim uvjetima te im se omogućava ribolov plivaricom - srdelarom od 21. do 24. prosinca nalazi se i na oglasnim pločama ispostava Uprave ribarstva, navode iz Ministarstva.

"Ovim smo propisima omogućili dostupnost sitne plave ribe na domaćem tržištu tijekom božićnih blagdana, istovremeno vodeći računa o mjerama zaštite ovih stokova", izjava je ministara poljoprivrede Tomislava Tolušića koja se prenosi u priopćenju.

Komentara 7

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
12:47 19.12.2016.

netko lososa, netko srdele...

IS
istri
11:19 19.12.2016.

dva penzionera se srela na trznicu, jedan drugog pita, sto si ti prijatelju kupijo ? ehhh danas sam si kupijo najbolju ribu ati ? ah ja si nemogu prijustiti ribu preskupa je ,budem si kupijo malo srdela.

DU
Deleted user
13:30 19.12.2016.

koje li pogodnosti za Hrvate meni je jasno da političari ne znaju ni što govore ni što rade, ali da vijest u ozbiljnoj novini vl da će biti srdela nisam očekivao, možda je još mogao izjaviti da će biti zaa kupiti bilog kruha ( turte )i daće vinogradar imati čašu vina za božić, ma gdje on živi možda u sahari etc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije