Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŽE OZLIJEĐENA ČETVORICA RADNIKA

Eksplozija u splitskoj Sjevernoj luci: Kontejner odletio 40 metara!

split
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/20
14.04.2017.
u 15:30

Policija je dojavu dobila u podne i izašla na teren. Zatvorili su prilaznu cestu

U petak u podne došlo je do eksplozije u splitskoj Sjevernoj luci. Neslužbeno doznajemo da je eksplodirao silos, vjerojatno sa žitom, a očevici su svjedočili da su dijelovi letjeli po zraku.

Kako doznajemo, teže su ozlijeđene četiri osobe, a riječ je o radnicima Sjeverne luke. Zadobili su opekline po ekstremitetima. 

Očevici su rekli da je eksplozija bila silovita, a oštećena je i kuća u blizini. 

Eksplozija u silosu bila je toliko jaka da je jedan kontejner preletio čak 40 metara i završio u dvorištu Petra Benzona.

- Kontejner je poletio 40 metara u zrak i pao u moju okućnicu. Ne mogu vjerovati... Da je pao na kuću, sve bi nas ubio. Bio sam u kući kad je eksplodiralo, mislio sam da mi je avion pao na krov. Pa to nema ni u crtanim filmovima, rekao je Benzon koji je pukom srećom ostao neozlijeđen.

Policija je dojavu dobila u podne i izašla na teren. Zatvoren je promet oko Sjeverne luke u smjeru Vranjica, a sve službe po dojavi izašle su na teren. 

Pozivamo sve čitatelje koji su se zatekli u blizini nesreće da nam pošalju svoje fotografije na dojavi@vecernji.net ili na Facebook stranicu portala Vecernji.hr

>> Istražitelji pronašli pismo, tko je preuzeo odgovornost za napad? Golman Borussije: 'Čuo se prasak. U šoku smo legli na pod'

>> Krvava Cvjetnica: Pokolj kršćana u Egiptu uoči posjeta pape Franje

Ključne riječi

Komentara 20

KA
kasuv
12:55 14.04.2017.

prašina od žita eksplozivna,ne škodi malo znanja lp

DU
Deleted user
13:25 14.04.2017.

Nije psenica sama po sebi nego prasina od psenice pomjesana sa zrakom. Kad mjesavina te prasine i zraka je u odredjenoj koncentraciji i neko zapusi....kabuuuum. Toga je bilo puno ovdje u Kanadi dok se svi silosi nisu opkskrbili sa posebnomm ventilacijom za sprecavanje toga.

Avatar bujica
bujica
14:48 14.04.2017.

Po treči puta.Pozdravljam sve prijatelje s Poslovnog dnevnika,jer me je "onaj" zablokao. Purgeri prave šalu na svim portalima o ovoj exploziji,a vide da su nastradali radnici.Nije fer.Brz oporavak svim nastradalima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije