Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA FUNKCIJA

Facebook prijeti YouTubeu - korisnicima će plaćati za video-snimke

Facebook
Foto: ilustracija
02.07.2015.
u 22:25

Facebook će uzimati 45 posto od reklama, a ostatak ide korisnicima

Facebook počinje plaćati nekim svojim korisnicima koji na tu društvenu mrežu uploadaju video-snimke.

Facebook, naime, pokreće novu funkciju, Suggested Videos (predložene video-snimke), koja se sastoji od niza klipića s reklamama, a nalazit će se unutar odjela NewsFeed. Od tih će reklama Facebook ubirati zaradu, no zadržat će samo 45 posto, a ostatak bi trebao završiti u džepovima autora snimki, s time da će više dobiti oni čija se djela duže gledaju. I YouTube korisnicima daje 55 posto zarade od reklama, no u tom slučaju pojedini korisnici dobivaju novac od reklama koje se vrte na početku njihovih videa.

Nova funkcija zasad je u fazi testiranja, što bi trebalo trajati nekoliko mjeseci, prenosi TNW.

U Facebooku tvrde da njihovi korisnici svaki dan prikupe četiri milijarde pregleda videa. Eleni Marouli, analitičarka tvrtke IHS, rekla je da bi Facebookov novitet mogao biti prijetnja YouTubeu, piše BBC.

- Facebook agresivno ulazi na područje videa - rekla je.

- Facebook je u prosincu 2014. prvi put premašio YouTube u pregledima, a mi predviđamo da će YouTube od iduće godine nadalje gubiti udio - dodala je E. Marouli.

>> Samo 3 posto zaposlenih odbilo šefov zahtjev za prijateljstvom na Facebooku

>> Facebook predstavio zasebnu aplikaciju za dijeljenje fotki

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije