Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PPK Valpovo

Žito i M SAN dokapitalizirali PPK Valpovo sa 100 milijuna kuna

valpovo
12.04.2010.
u 15:56

Do sada uložena sredstva utrošila su se za osiguranje obrtnih sredstava te za plaćanje većine postojećih obveza. Ove se godine planira investirati nekoliko milijuna eura.

Postupak dokapitalizacije PPK Valpova dovršen je nakon što su ulagači M SAN Ulaganja d.o.o. i Žito Osijek d.d. u tvrtku uložili ukupno 100 milijuna kuna - priopćeno je iz M SAN-a.

Dokapitalizacija je bila i obveza prema ugovoru potpisanom s Vladom RH o privatizaciji velikog poljoprivrednog kombinata koji zapošljava 330 djelatnika i nositelj je gospodarskog razvoja valpovačkog kraja.

Do sada uložena sredstva utrošila su se za osiguranje obrtnih sredstava potrebna za poslovanje tijekom 2009. godine te za plaćanje većine postojećih obveza društva, čime se osiguralo normalan nastavak poslovanja PPK Valpova. Planirane investicije u ovoj godini od nekoliko milijuna eura usmjerit će se za modernizaciju mehanizacije i proširenje stočarskih tovnih kapaciteta te nabavku potrebne opreme u pojedinim pogonima.

Komentara 2

OB
-obrisani-
19:55 12.04.2010.

Gdje je ukradeno ŽITO Čobankoviću???? Gdje je ukradeno žito? Gdje je završila MILIJARDA kuna koje je Đakovština ostala dužna dobavljačima?? Gdje je žito???????????

VO
Vorosmart
23:23 12.04.2010.

Nakon svih lokalpolitičkih igara oko PPK nisam siguran da je M-San pametno postupio.Kombinat bi se mogao pokazati kao vreća bez dna,a M-San kao krava muzara.Za prefriganog Bosančerosa se ne bojim. Indikativno je:Agrokor bio zinteresiran,pa odustao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije