Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUP o Agrokoru:

'Zašto još uvijek nije objavljeno tko je i koliko dobio isplate duga?'

Novi izvanredni povjerenik Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
01.05.2018.
u 23:10

Hrvatska udruga poljoprivrednika poslala je otvoreno pismo udruzi velikih dobavljača uoči sastanka Koordinacije dobavljača

Hrvatska udruga poljoprivrednika poslala je otvoreno pismo udruzi velikih dobavljača uoči sastanka Koordinacije dobavljača koji će se sutra održati s predstavnicima Agrokora.  

Njihovo pismo prenosimo u cijelosti:

Hrvatska udruga poljoprivrednika koja je od samog osnutka Koordinacije dobavljača član iste te je predstavljala veliki dio mikro i malih dobavljača Agrokora zahvalna je svim dobavljačima posebno velikima koji su svoj interes stavili malo po strani i dopustili 100% isplatu duga mikro i malim dobavljačima koja je i izvršena.

Shodno tome HUP daje apsolutnu podršku svim dobavljačima u naplati njihovih dugovanja kako bi mogli uspješno nastaviti poslovati i pridonositi razvoju hrvatskog gospodarstva.

Kako je tema Koordinacije isplata 61% dugovanja Gradu Zagrebu, Hrvatska udruga poljoprivrednika, prije nego podrži velike dobavljače traži odgovore na sljedeća pitanja:

1. je li svim srednjim i velikim dobavljačima isplaćen isti postotak duga od 40% ili je nekima isplaćeno 18%, nekima 24%, a nekima 40%?

2. Zašto i temeljem kojih kriterija je neka tvrtka dobila manje isplaćenog duga, a neka puno veću isplatu?

3. Zašto još uvijek nije javno i transparentno objavljeno, a što je trebalo biti shodno LEX Agrokoru, tko je i koliko dobio isplate duga?

4. Ako je do sada bila praksa da su neke tvrtke dobivale više isplaćenog duga, a neke puno manje, zar nije pomalo licemjerno protiviti se isplati duga Gradu Zagrebu u nešto većem iznosu?

Hrvatska udruga poljoprivrednika traži jasna pravila i transparentnu isplatu duga svima u jednakim iznosima ili prema jasno utvrđenim kriterijima tko može dobiti više a tko manje.

Komentara 1

Avatar Joco Udmanić
Joco Udmanić
07:26 02.05.2018.

Isplata duga,pa zna se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije