Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REZULTAT

YouTube uprihodio 15 milijardi dolara od oglašavanja

Šef Googlea Sundar Pichai i ekipa uglavnom su govorili o umjetnoj inteligenciji i strojnom učenju koji su sada još više integrirani u brojne servise i proizvode
Foto: STEPHEN LAM/REUTERS/PIXSELL
1/3
05.02.2020.
u 18:37

– YouTube je manji od očekivanog, no tražilica se ipak ubrzala – rekao je James Cordwell, analitičar Atlantic Equities.

Alphabet, krovna tvrtka u kojoj su Google te njegov YouTube i Cloud izvijestio je jučer o kvartalnim i godišnjim rezultatima za 2019. Financijski analitičari pozdravili su transparentnost Googlea jer su prvi put, od kupnje 2006., objavljeni prihodi YouTubea.

Ipak, transparentnost nije pomogla, već se cijena dionica Alphabeta, kojeg vodi Sundar Pichai, nakon objave rezultata srušila za oko 5 posto. Wall Street djelatnici nisu zadovoljni performansama koje je Google pokazao, a očekivalo se. YouTube, popularna mreža za dijeljenje videozapisa, naime, uprihodila je u godini dana 15 milijardi dolara od oglasa.

– YouTube je manji od očekivanog, no tražilica se ipak ubrzala – rekao je James Cordwell, analitičar Atlantic Equities.

Prema Bloombergu očekivalo se da je YouTube 30 posto veći ili da će prihodi biti 24 milijarde dolara. Za druge pak, rezultati YouTubea su impresivni jer uzimaju u obzir da je rastao za 300 poena brže na godišnjoj razini što je više od očekivanja.

– Cijena dionice formira se spram savršenstva, nešto slabiji ukupni rezultat bio je dovoljan da je snizi – kaže analitičar Michael Pachter.

Alphabet je na godišnjoj razini uprihodio 162 milijarde dolara, ili 18 posto više spram 2018. Dok je neto profit iznosio 34,3 milijarde dolara. Googleova tražilica pridonijela je s 98,1 mlrd. dolara prihoda. Valja napomenuti i da je Google Cloud dostigao 8,9 milijardi dolara prihoda.

Ono što analitičare brine, jest činjenica da je Google neprestano u fokusu i pod istragom zakonodavaca koji ga žele rascijepiti čime bi dominacija na tržištu vjerojatno bila ugrožena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije