Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od iduće godine

Vlada će iznajmljivati stanove za 3,6 eura po kvadratu

'27.08.2009., Jelkovec-Sopnica, Sesvete - Stanovi izgradjeni u zagrebackom naselju Sopnica-Jelkovec prema zagrebackom modelu stanogradnje. Photo: Zarko Basic/Poslovni dnevnik/PIXSELL'
'Zarko Basic/PD/PIXSELL'
15.07.2012.
u 16:45

'Kreditno nesposobni' građani bi stan od 50 kvadrata mogli unajmiti za samo 180 eura

Vlada planira iduće godine izaći na tržište iznajmljivanja stanova, piše Novi list. Namjera je iznesena u Strategiji Vladinih programa prema kojoj bi \"prva faza društveno poticanog najma započela Vladinom odlukom o kupnju gotovih stanova na tržištu za potrebe najma\".

U dokumentu se navodi kako bi se nastojalo \"osigurati stanovništvu koje nije kreditno sposobno siguran dom uz fiksnu cijenu najma od 3,6 eura po četvornom metru\". Prema tim brojkama građani bi stan od 50 kvadrata mogli unajmiti za samo 180 eura. Država bi u razdoblju od 2013. do 2015. godine na ovaj način u najam dala tri tisuće stanova.

>> Cijeli tekst možete pročitati ovdje

Komentara 25

Avatar guten_tag
guten_tag
16:55 15.07.2012.

zna li ta vlada koja je valuta u hrvatskoj . ako ne zna neka pročita zakon ili primi još 50 savjetnika i "pr" agencija i plati im sto milijuna kn da utvrde koja je valuta u hrvatskoj . onda se javljaju silni "intelektualci " koji su zajmove uzeli u stranom novcu pa traže da im mi vraćamo zajmove . možda zna novi guverner koja je valuta u hrvatskoj pa neka dojavi vlastodršcima .

BI
billynik
17:01 15.07.2012.

Još jedan od bisera ove Vlade, ako netko može plaćati 180 € onda bolje da plaća ratu kredita za kupnju tog stana.

Avatar Proleter
Proleter
23:23 15.07.2012.

Šta će biti s kunom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije