Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EU

Više od milijarde eura na natječajima, mogu se prijaviti i naši poduzetnici

euri
Goran Jakus/PIXSELL
19.12.2013.
u 14:33

Indikativni proračun svih otvorenih natječaja iznosi 1,17 milijarde eura, priopćili su iz Saveza za energetiku Hrvatske.

U okviru programa Horizon 2020 - Energija, EU je raspisala osam natječaja za bespovratna financiranja projekata, između ostalih, velikih, srednjih i malih poduzetnika, a na koje se mogu prijaviti i hrvatski poduzetnici. Indikativni proračun svih otvorenih natječaja iznosi 1,17 milijarde eura, priopćili su iz Saveza za energetiku Hrvatske.

Teme natječaja su Inovativna, održiva i uključiva bioekonomija; Efikasne građevine; Pametni gradovi i zajednice; Industrije održivih procesa; Učinkovitost energije; širenje na tržištu PDA; Zelena vozila; Poticanje štednog gospodarstva temeljenog na održivoj opskrbi sirovina i niskoj razini ugljika te Energetski učinkovito istraživanje i razvoj.

- Savez za energetiku Hrvatske otvorio je savjetovalište za dvogodišnji program Horizon 2020 energetskog izazova te za natječaje u okviru Horizon 2020 - Energija. Povodom osmog natječaja u okviru Horizon 2020 - Energija, 20. siječnja 2014. biti će održan seminar kako bi se zainteresirani poduzetnici pobliže upoznali s uvjetima i načinima prijave - istaknuo je Tomislav Marjanović, predsjednik Saveza za energetiku Hrvatske.

Horizon 2020 najnoviji je okvirni program u sklopu kojega će se od 2014. do 2020. sa 80 milijardi eura financirati istraživački, tehnologijski i inovacijski projekti. Tako će se prvi put pod istim nazivnikom naći projekti razvoja i komercijalizacije koji će proširiti prostor suradnje znanstvenog i poslovnog sektora te dati dodatna potpora ekonomskom rastu i zapošljavanju u Europi te širenju Europskog istraživačkog prostora. Ciljevi programa su jačanje suradnje znanstvenog i poslovnog sektora u postizanju konkretnih rezultata, pri čemu će inovativni mali i srednji poduzetnici imati brojne prilike za dodatno financiranje svojih projekata.

>>Seljaci teško do novca iz proračuna EU: izgubljena 332 mil. €?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije