Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dokapitalizacija

Upravi Vabe češki J&T ponudio 75 milijuna kn

Varaždinska banka
Marko Jurinec/PIXSELL
17.03.2014.
u 22:00

Konačna odluka donijet će se u roku od 40 dana, a ako prihvate ponudu, ići će na izdavanje novih dionica.

Češki J&T ponudio je 75 mil. kn za dokapitalizaciju varaždinske Vaba banke, 10 kuna po dionici, a prema neslužbenim informacijama, ovaj će se tjedan sastati s upravom kako bi potpisali memorandum o dokapitalizaciji.

Konačna odluka donijet će se u roku od 40 dana, a ako prihvate ponudu, ići će na izdavanje novih dionica. Država još nije odlučila prodati 66,6 posto dionica koje drži preko FGS-a Alternative te za njih čeka boljeg kupca. Nijedna dosad prispjela ponuda nije dobila minimalnih 75 posto glasova Povjereničkog odbora FGS-a. Nakon propalog pokušaja preuzimanja Centar banke i povišenih tonova, izaslanstvo J&T-a u međuvremenu se predstavilo HNB-u kao ulagači zainteresirani za hrvatski bankarski sektor.

>>Tomislav Marinac podnio ostavku u NO Vaba banke

>>Od četiri zainteresirana za Vabu, najdalje odmaknuo J&T

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije