Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Tvornica cementa NEXE d.d. dobitnik Zlatne kune

Tvornica cementa NEXE d.d. dobitnik Zlatne kune
Foto: Promo
1/3
19.10.2020.
u 09:07

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Osijek, tvornici cementa NEXE d.d. Našice dodijeljena je plaketa Zlatna kuna u kategoriji najuspješnijeg velikog trgovačkog društva u 2019. godini

Plaketu je predsjedniku Uprave NEXE d.d. Stjepanu Ergoviću uručio Zoran Kovačević, predsjednik HGK - Županijske komore Osijek.

Tvornica cementa NEXE d.d. Našice najveća je tvrtka u poslovnom sustavu Nexe Grupe
Foto: Arena Hospitality Group

Nakon nagrade Hrvatskih izvoznika „Zlatni ključ“ za najboljeg izvoznika u Mađarsku u 2019. godini, te nominacije za najboljeg izvoznika u Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, priznanje Zlatna kuna dodatna je potvrda izvrsnih rezultata poslovanja u 2019. godini. NEXE d.d. u 2019. godini ostvario je rast prihoda od prodaje cementa i Namala od 13% u odnosu na 2018., a kao rezultat rasta prodaje cementa i Namala na domaćem tržištu za 16%, te na izvoznim tržištima za 6%, najviše na susjednim tržištima BiH, Srbije, Mađarske i Slovenije. Istovremeno, ostvaren je i rast prihoda od prodaje, prijevoza i pumpanja betona od 27% u odnosu na 2018. godinu. U 2019. godini povećana je i proizvodnja klinkera.

Centralna upravljačka prostorija u tvornici cementa NEXE d.d. Našice
Foto: Arena Hospitality Group

Ukupno je proizvedeno 745.000 tona, što je 5% više u odnosu na 2018. godinu. Osim toga, drugi put u svojoj povijesti, tvornica cementa u Našicama 2019. godine proizvela je više od milijun tona cementa i Namala. Ukupne investicije u 2019. iznosile su gotovo 40 milijuna kuna i bile su usmjerene na poboljšanje tehnologije, povećanje energetske učinkovitosti u proizvodnji i unapređenje procesa, a NEXE d.d. u takvom svjetlu nastavlja i dalje - aktualni pokazatelji poslovanja za 9 mjeseci 2020. pokazuju da je NEXE d.d. na dobrom putu da i ova poslovna godina ostane zabilježena kao jedna od uspješnijih.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije