Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tržište kapitala

Tjedan počeo padom dionica na azijskim burzama

burza japanska
arhiva VL
28.03.2011.
u 08:49

Nikkei indeks na Tokijskoj burzi pao je oko jedan posto, a nešto manji pad, od 0,1 do 0,7 posto, upisale su cijene dionica u Australiji, Hong Kongu, Singapuru te Južnoj Koreji

Tjedan na azijskim burzama počeo je padom cijena dionica i opreznim trgovanjem zbog krize u japanskoj nuklearnoj elektrani Fukushima, ali i nemira na Bliskom istoku.

Nikkei indeks na Tokijskoj burzi pao je oko jedan posto, a nešto manji pad, od 0,1 do 0,7 posto, upisale su cijene dionica u Australiji, Hong Kongu, Singapuru te Južnoj Koreji. MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica bez japanskih u ponedjeljak ujutro je na gubitku 0,5 posto, dok su cijene dionica u Šangaju ipak rasle, za 0,6 posto.

Poraz njemačke kancelarke Angele Merkel na izborima za parlament ključne savezne pokrajine Baden-Württemberg odrazio se na tečaj eura, koji je jutros u odnosu na američki dolar pao na 1,4050 dolara, sa 1,4075 dolara od petka. S druge strane, euro je ipak ojačao u odnosu na japanski jen, pa mu je cijena porasla sa 114,60 na 114,90 jena. I američki dolar je ojačao u odnosu na japansku valutu, sa 81,75 na  81,25 jena, koliko je iznosio prošli petak.

Ključne riječi

Komentara 1

AP
apolon
12:00 28.03.2011.

napisao sam u svome postu od 7.03. da sam gotovo siguran da USA dollar ( kratkotrajno) ide GORE, iza tog zaključka stoji vrlo detaljna sveobuhvatna analiza te je mogućnost pogreške svedena na minimum a ako dollar ima rally onda jeo dollar ima rally onda je samo pitanje vremena za robe i dionice!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije