Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Tisak povećao plaće radnika za 416 kuna svakog mjeseca

Nedostaje im zaposlenika. Tisak najavljuje zapošljavanje umirovljenika na četiri sata dnevno uz sva prava iz kolektivnog ugovora
12. veljače 2019. u 12:45 5 komentara 551 prikaza
TISAK
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zaposlenici Tiska, odnosno čak 90 posto njih, u ožujku će dobiti plaću uvećanu za 416 kuna. Tvrtka je za gotovo sve svoje radnike odlučila povećati primanja, a u planu je i isplata uskrsnice i regresa. U kompaniji podsjećaju da su lani isplatili božićnice u iznosu od 1500 kuna. Povećanje primanja u najvećoj se mjeri odnosi na prodavače, radnike u skladištu, dostavljače i vozače, koji su i imali najniža primanja.

Ilustracija Velike razlike Najveće plaće u Zagrebu, najmanje u Međimurju, najveći rast u Brodsko-posavskoj

Povećanje plaće u ovom najvećem maloprodajnom lancu kioska u Hrvatskoj izravni je rezultat uspješnog poslovanja Agrokorove kompanije koja je tijekom 2018. godine značajno podizala profitabilnost i operativnu uspješnost te je u zadnjih nekoliko godina revolucionarizirala koncept kioska uvođenjem brojnih novih usluga kao što su plaćanje računa, mjenjačnica, slanje paketa, navodi Tisak u priopćenju medijima.

– Sretni smo što smo zbog dobrih poslovnih rezultata u 2018. godini u mogućnosti nagraditi naše radnike. Povećanjem primanja pokazujemo kako nam je njihovo zadovoljstvo vrlo važno te da cijenimo njihov svakodnevni rad – izjavio je Danko Duhović, predsjednik uprave Tiska. Poručuju i da će se u budućnosti fokus tvrtke stavljati na unapređenje radnih uvjeta i povećanje plaća. U planu je i rast zapošljavanja u kojem računaju na umirovljenike. Njima biti ponuđen posao na pola radnog vremena, pri čemu će uz plaću ostvariti i sva prava garantirana u kolektivnom ugovoru.

euri Zarada ili preživljavanje? Evo kolike su zapravo plaće po zanimanjima u Njemačkoj

Nedavno su zaposlenicima Konzuma čija se primanja obračunavaju na temelju koeficijenta odobrili trajni dodatak na plaću u iznosu od 350 kuna. Time je iskorišten dio mjere o neoporezivoj nagradi zaposlenicima u iznosu od 7500 kuna po osobi. Dijelu radnika Konzuma ranije tijekom 2018. godine su i povećane plaće za oko šest posto, a poput radnika Tiska dobili su uvećani iznos božićnice od 1500 kuna, uz kolektivnim ugovorom garantirane uskrsnice, regres, dara za djecu i plaćenog privatnog zdravstvenog osiguranja.

Radnici Uljanika ponovo u štrajku jer im nije isplaćena plaća za rujan

roštilj
NIKAD JEDNOSTAVNIJE
Prvi put roštiljate? Olakšajte si život s ovim priborom!

A1 izdvaja za Vas

  • kruti16:

    u prijevodu, neće vam više nitko radit za taj sitniš svetkom&petkom!!!!

  • Hrabraja:

    Dok Tisak ne promjeni politiku cijena ja iz principa tamo ne kupujem, makar umro od žeđi. Ne moze cola koštati duplo skuplje u Splitu nego u Zagrebu. Ucite od pametnih, jedna zemlja jedna cijena.

  • branko.mihalic1:

    nek kazu kolka im je placa sramota lopovluk na balkanski nacin